Cees pakt Rolf keihard aan. ~ Utopia Gekte

9/24/2015

Cees pakt Rolf keihard aan.

Zieke loods.

''Je moet wel je hand voor je mond houden hé. Anders blijven we ziek. Opnieuw ziek. Tot het eind van het jaar'', moppert Gabriëlle wanneer ze kip uit de vriezer haalt voor de roti eters van vanavond. Cees, die zich van geen kwaad bewust is, geeft aan netjes zijn hand voor zijn mond te houden. We zagen hem hoesten voordat Gabriëlle hem aansprak en hij had inderdaad zijn hand voor zijn mond. ''Anders zeg ik het toch niet'', legt Cees uit als Gabriëlle blijft twijfelen.

De zorgen van Gabriëlle zijn overigens niet onterecht want de halve loods snottert, hoest en niest. Iedereen steekt elkaar aan en dit is al een tijdje aan de gang. Echter worden nu steeds meer bewoners grieperig. Het heeft alleen weinig zin om je hand voor je mond te houden als je daarna toch weer alles aanraakt zonder je handen eerst te wassen. Ook blijft Cees gewoon zijn vingers aflikken om vervolgens met diezelfde vinger een potje op een deksel te draaien. Het is allemaal niet zo hygiënisch in de loods...

En terwijl Gabriëlle zich steeds meer stoort aan Cees, blijft Cees zich vooral storen aan Rolf. Hele verhalen komen er uit zijn mond over Rolf, evenals oude koeien die weer uit de sloot worden gehaald. Zo kan Cees nog steeds niet geloven dat Rolf stug vol blijft houden 6 wassen te hebben gedraaid laatst terwijl dit echt niet zo is. Ook schijnt Rolf vannacht de was buiten te hebben laten hangen waardoor dit opnieuw moet worden gewassen. Een ander dingetje is dat Rolf volgens Cees de vaatwasser in de horeca keuken 5 dagen geleden heeft gevuld, maar niet heeft aangezet. Rowena kan het niet zijn volgens Cees en hij vertelt dit ook aan Mark. Laatstgenoemde haalt Rolf er bij en die weet van niks. Volgens Rolf heeft de vaatwasser wel gewoon gedraaid.

Als Cees en Rolf samen in de andere keuken staan krijgen ze ruzie. Cees gelooft niet meer in de sprookjes van Rolf. En Rolf laat op zijn beurt weten blij te zijn dat Cees de was al doet voordat een ander de kans krijgt. ''Wat een raar figuur zeg, van mij krijgt hij er drie'', moppert Cees. Ook Bas krijgt hoogte van de ruzie en schiet Cees snel tegemoet. Hij adviseert Cees om lekker een bakje koffie te zetten en op de stoel voor de broedmachine te gaan zitten. Er zijn namelijk weer wat eitjes aan het uitkomen, dus Cees kan lekker rustig aan doen en voor zich uit kijken. Of hij dit advies opvolgt blijft nog even de vraag... Nou ja.. Niet echt, Cees stapt op Rolf af en moet nog even iets kwijt:

''Je bent een ongelooflijke snotneus en arrogant. En nu stop ik er mee want je bent het niet eens waard vriend. Ga lekker door zo, dan is het snel einde verhaal. Nog een paar dagen'', zegt Cees recht in Rolf zijn gezicht. Vervolgens loopt Cees weg en moppert hij nog een tijd door bij Mark. Wat Rolf betreft mag Cees lekker in de stront zakken.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.