Cees en Bas vinden Gina dik en ventileren er op los ~ Utopia Gekte

9/28/2015

Cees en Bas vinden Gina dik en ventileren er op los

Rolf twijfelt over het menu.

Ik daag je uit om dit hele lange bericht helemaal af te lezen. :-) Als het is je is gelukt lees ik dat graag terug in de reacties, want dat is een hele prestatie! Wij zijn erg benieuwd of zo'n lang bericht goed in de smaakt valt of dat je liever kortere en heldere berichten leest zoals je van ons gewend bent. Op dit moment zijn alle bewoners bezig met hun eigen ding. Er lopen projecten genoeg om een hele dag werk te kunnen verrichten dus niemand hoeft zich te vervelen in huize Utopia. Rolf zit al een tijdje achter de laptop om aan zijn menu te werken. Hij is een heel eind op weg alleen zit op een gegeven moment een beetje vast. Bij welk gedeelte van het menu weten we even niet, maar het gaat om een of andere dagschotel met vis. Of beenham. Rolf vraagt advies aan Stefanie, maar als ze met iets komt is het nooit goed genoeg. ''Als jij iets beters weet laat ik het aan jou over. Ik wil gewoon naar bed'', laat Stefanie beleefd weten. Beenham met honing-mosterdsaus, aardappelpuree en wokgroenten lijkt het uiteindelijk te worden. (Foto 1)

Lachen in de keuken.

In de keuken staan Naomi en Cees al een tijdje samen van alles en nog wat te doen. Wonderbaarlijk genoeg hebben ze samen een leuk gesprek met elkaar en moeten ze nog constant lachen ook. Wat heerlijk om even geen gemopper of gezeur te horen. Gewoon gezellig kletsen kan blijkbaar ook. Met een of ander raar accent hebben ze samen de grootste lol. Ondertussen maakt Naomi een lunch klaar en ruimt Cees nog wat troepjes op. (Foto 2)

Ruzie.

Terwijl Cees de keuken uit loopt horen we op de achtergrond een ruzie. Het duurt behoorlijk lang voordat de regie overschakelt dus we missen de aanleiding. Rowena, die de loods stond te vegen, zegt dat ze geen ruzie moeten maken. ''Leer loslaten. Managen is ook loslaten'', zegt Bjorn tegen Ivan.  (Foto 3) Bjorn moet nog iets op de website zetten, maar dat stond er nog niet op. Hij wachtte naar eigen zeggen ergens op en Ivan was het daar niet mee eens. Het komt er volgens Bjorn vandaag nog op dus Ivan moet een beetje geduld hebben. Met een beetje hulp van Benjamin en Rowena druipt Ivan enigszins gepikeerd weer af.

Op de vide.

Zoals gezegd wil Stefanie naar bed toe. Inmiddels zit ze op bed op de vide en vraagt ze aan Nicole of ze nog iets te drinken wil. Ook Gabriëlle is op de vide en die krijgt dezelfde vraag. Beide dames hoeven niks en toch loopt Stefanie naar beneden toe. Haar bed laat ze dus nog even voor wat het is. Rowena, die de ruzie al snel suste, is nog steeds de loods aan het vegen. En Naomi heeft ondertussen gezelschap gekregen van Benjamin in de keuken. Ook hij maakt iets te eten voor zichzelf.

Mark is alleen.

Ook in het weiland is beweging te zien. Niet alleen de dieren leven daar, maar ook Mark trekt zich stilletjes terug. Nadat we hem een tijdje staand voor zich uit hebben zien staren gaat hij naast de koe zitten in de stal. Ook daar staart hij weer even stilletjes voor zich uit. Niet veel later schenkt hij de koe wat aandacht en een aai over haar bol. Na de aai leunt hij tegen een grote houten balk om wederom in stilte voor zich uit te staren. Na de koeien krijgen ook de kippen een starende Mark voor hun hok te verduren. Uiteindelijk loopt Mark al voetballend weer terug richting de loods via het Giorgio Verweij plein. Wilde hij gewoon even een momentje voor zichzelf of heeft hij zorgen aan zijn hoofd?

Waar is Ivan?

Nog voordat Mark terug was in de loods vroeg Naomi aan iedereen waar Ivan is. Niemand heeft een idee. En zodra Mark in de loods is vraagt hij zich hetzelfde af. Wederom geen idee. Ivan lijkt even van de aardbodem te zijn verdwenen terwijl we hem net nog even kort ruzie zagen maken met Bjorn. Wie weet is hij even een bezoekje aan 'achter' aan het brengen. Het mysterie lost zichzelf wel weer op als Ivan zo weer te zien is op de livestreams. Ook Mark maakt tot die tijd maar even wat te eten voor zichzelf in de keuken. ''Waarom wordt dat nieuwe brood nou gebruikt voor tosti's jongens? Dat kan ik echt niet uitstaan. Er liggen hele mooie stukken oud brood waar je fantastische tosti's mee kan maken. No waste, echt'', moppert Mark. Uiteraard trekt niemand zich er wat van aan en doen de kabouters het.

Slaap kindje slaap.

Uit het niets krijgen we te zien waar Gina is. Zij ligt heerlijk te dromen op de schommelstoel buiten met de koptelefoon op haar oren. Blijkbaar is ze even toe aan een middagdutje onder het genot van goede muziek. Ook het kalkoentje is bij Gina op de schommelstoel gaan liggen, wel zo gezellig. Terwijl we Gina in beeld zien horen we de microfoons van de bewoners in de loods. Tot iemand een enorme boer laat want op dat moment schakelt de regie toch maar over op de microfoon van Gina zelf. Stilte... Wat een rust... Een slapende Gina op de ene stream en een stille Rolf achter de laptop op de andere stream.

Mark wandelt naar Gina?

Rowena veegt nog altijd de loods, Benjamin eet zijn ontbijt en is aan het bellen, Rolf en Bjorn zitten nog achter de laptop en.... Mark zien we naar Gina wandelen die lekker op de schommelbank aan het relaxen is. ''Hoe gaat het vandaag'', vraagt ze aan Mark. Hij geeft aan te wachten op Ivan die nog altijd 'ergens' is. ''En jij'', vraagt Mark. Er komt niet echt een reactie op, ze is meer aan het vloeken omdat haar zender niet naar behoren werkt. Tijd voor een nieuwe batterij, dus de schoenen gaan aan. Op haar schoot heeft ze een schriftje liggen waar ze nieuwe teksten voor merchandise in heeft geschreven. Mark wil meelopen naar de loods omdat Gina haar batterij verwisselt, maar ze geeft aan weer terug te komen. Mark blijft dus zitten in zijn uppie. Nou ja, met zijn kalkoenvriendje. Er komt vast en zeker een spannend televisie gesprekje aan dus we wachten geduldig tot Gina weer terug is. :-) Ivan zien we momenteel trouwens werken in de stal dus hij is niet meer vermist. Vreemd is het wel want Mark was net de hele tijd in de stal en toen was Ivan nergens te bekennen. Niet in de stal en niet in de loods.

Het gesprek.

De plannen zijn gewijzigd! Gina zien we niet meer en Mark is naar de stal gewandeld waar Ivan aan het werk is. De harde werker laat weten Wim waarschijnlijk naar huis te sturen omdat hij 'doodziek' is van het niks doen. Tussen het praten door werkt Ivan hard door aan het verbouwen van de stal. Het is een beetje jammer dat Bas niet meehelpt aangezien hij zo begaan is met het lot van de dieren. We switchen van stream en vallen toevallig midden in een gesprek van Cees en Bas. (Foto 5) Ze zitten achter de loods en Cees is weer heerlijk aan het ventileren. Bas doet daar net zo hard aan mee anders is het gesprek wel heel erg eenzijdig. Cees begint namelijk over de taken die niet goed worden uitgevoerd. Volgens Cees is Rowena er alleen maar om de ster uit te hangen ''De nieuweling vind het prachtig om de ster uit te hangen, maar doet natuurlijk ook niks. Ja ze is nu dan aan het dweilen, maar doet ook niet zo veel''. Ook is Cees goed op de hoogte van de populariteitspoll. ''Het verschil tussen nummer 1 en 2 is vrij groot. Tussen 2 en 3 een stuk kleiner'', weet hij te melden. En toevallig of niet, begint ook Cees net als Ivan over Wim die 'ziek' zou zijn. Ook Cees lijkt het niet helemaal te geloven. En om het allemaal nóg sappiger te maken laat hij weten hoe dik Gina is geworden. Ze is opeens heel introvert en heeft misschien wel iets te horen gekregen toen ze Utopia uit mocht voor een begrafenis. ''Ze begint echt dik te worden'', laat Bas weten. Cees is het daar mee eens. ''Zo man. Als je ziet wat ze eet. Van die dikke omeletten. Veel in de luifel''. En chocolade, vult Bas aan. Cees kan er met zijn kop niet bij over hoe ongezond ze eten in de loods. Cees weet dat Gina helemaal onderaan de favorietenlijst staat. Verder zegt Cees dat niemand op Gina durft te stemmen en hetzelfde geldt voor Nicole: ''Die kan haar goddelijke gang gaan''.

Nog meer roddels:

Als je denkt dat dit alles is wat Cees en Bas te ventileren hadden dan heb je het mis. We zijn nog lang niet klaar! Over Nicole weet Cees te melden dat ze zo van de samenleving zou zijn, maar in feite haar taken niet eens doet. ''Dan hangen ze nieuw toiletpapier op maar kijken ze niet verder. Heel het prullenbakje nog vol met luiers die liggen te stinken'', aldus Cees. Over Stefanie is hij wel te spreken. Zij zou haar taken wel doen, doet de koeien en als ze geen last had van haar rug zou ze dat nu ook doen. De drank is ook een stuk minder geworden en daarmee scoor je al snel punten bij Cees. Cees gaat dus ook geen stemmen aan Stefanie geven deze stemming. Volgens Cees is de creativiteit met eten ver te zoeken in Utopia en hij baalt daarvan. Ze eten niet gezond en hebben gezond eten nodig. Bas laat weten dat BaasBeach vol ligt met chips en dergelijke en hij vreest dat ze daar flink gaan graaien. ''Doe maar lekker, heb je alleen jezelf mee''. Thuis eet Cees altijd gevarieerd, elke dag iets anders, iets lekkers en niet duur. Cees denkt dat de mensen buiten de poort Gina het liefste zien verdwijnen. ''Wel zielig voor Mark'', vult Bas verder aan.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.