Bjorn spreekt Rolf aan op zijn gedrag ~ Utopia Gekte

9/09/2015

Bjorn spreekt Rolf aan op zijn gedrag

Praten over een sociaal psychologisch onderzoek/experiment

Er is weer het een en ander gebeurd deze middag. Zo stonden Rob en Rolf begin van de middag even samen op de akker te werken. Hadden Bas en Bjorn het weer over de grap waar ze de laatste dagen mee bezig zijn. De grap met de vogelverschrikker. Deze verplaatsen ze regelmatig, en dat moet dan grappig zijn. Ze besluiten om de grap rustig op te bouwen. Net vonden er tegelijkertijd ook weer twee interessante gesprekken plaats op de stream. En dan moet je toch kiezen welke van de twee je gaat volgen. Wij hebben er voor gekozen om het gesprek tussen Nicole, Ivan, Rob en Benjamin te gaan volgen. Zij zitten al een tijdje in de lounge achter de loods, en hebben het over sociaal psychologische onderzoek, en experimenten die ze zelf uit kunnen voeren. Zo vraagt Nicole zich af waarom mensen/kijkers de behoefte hebben om altijd negatief te zijn over anderen. En dat dan in extreme mate. Of waar de bewoners de grens trekken van wat wel en wat niet gezien mag worden. Zo willen ze bijvoorbeeld niet in bh gezien worden, maar zitten ze wel met bikini in het zwembad. Of Gina die thuis wel een keertje ochtend urine zou drinken, maar in Utopia niet. ''Waar begint onze schaamte eigenlijk?'', vult Benjamin aan.

Of hoe sterk de invloed van buitenaf is ondanks dat er een groot hek om Utopia heen staat. Volgens Nicole is Gina daar een voorbeeld van. Haar familie heeft alsnog een grote invloed op haar. Ook andere interessante dingen worden besproken. Zo denkt Nicole dat de mens zoveel geld aan goede doelen uitgeeft omdat ze te beroerd zijn om daadwerkelijk zelf iets te doen. Zij noemt het het afkopen van je geweten. Rob is het daar dan weer niet mee eens. Ook hebben ze nog andere interessante experimenten in gedachte. Stel je koopt twee blokken kaas, en op de ene zet je de naam van een inwoner, en op de andere niet. Zouden ze dan toch het stuk kaas pakken waar de naam op staat. Of wat als er twee stukken kaas liggen met naam er op. Één met Cees zijn naam er op. En één met Ivan zijn naam er op. Welke zouden de bewoners dan pakken. Sommigen denken dat ze dan eerder die van Cees zullen pakken. Maar anderen denken juist weer eerder die van Ivan. Ivan zou het namelijk minder erg vinden als een ander een stukje kaas van zijn hem pakt. En Cees kan je er echt pijn mee doen. En zo zijn er nog veel meer varianten. Zo denken ze ook dat als er twee stukken kaas liggen. Bijvoorbeeld een stuk kaas dat Cees van zijn bezoek heeft gehad, en een stuk kaas dat hij van Bas heeft gehad, of een stuk kaas dat hij van zijn zakgeld heeft gekocht. Dat mensen dan eerder dat stuk kaas dat hij zelf gekocht heeft, of dat hij van Bas gehad heeft zullen pakken.

Tussen dit gesprek door kunnen we het toch niet laten om ook even bij het andere gesprek te gaan luisteren. Bjorn en Rolf zitten samen te praten en Bjorn schijnt Rolf aangesproken te hebben op zijn grootse verhalen en zijn arrogantie. Volgens Bjorn gaat Rolf dan alleen maar op zijn ''bek'', en dat wil Bjorn niet. Rolf weet gelukkig van zichzelf dat hij redelijk arrogant is. Bjorn laat later in het gesprek ook nog weten dat het nu al zo ver is dat hij zich vanochtend zelfs irriteerde aan hoe Rolf zijn post las. Hoe ''overdreven aandacht vragend'' Rolf aan het lachen was. Bjorn dacht toen ''Komaan doe eens echt''. Daarom is Bjorn ook naar Rolf toegelopen. Hij wil niet dat Rolf straks uitgekotst wordt.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.