Bjorn noemt Rolf een psychopaat, en Stefanie barst in tranen uit ~ Utopia Gekte

9/20/2015

Bjorn noemt Rolf een psychopaat, en Stefanie barst in tranen uit

De afgelopen nacht in Utopia

De afgelopen nacht is er nog redelijk veel gebeurd in Utopia. En sommige dingen zijn de moeite waard om toch nog even over te schrijven. Zo besloot Rolf vannacht het gesprek aan te gaan met Bjorn. Terwijl de andere bewoners al op hun bed liggen zitten hun in de woonkamer op de bank te fluisteren. Rolf geeft Bjorn advies over zijn zangkunsten. Zo vind hij Bjorn's toonhoogte verkeerd. En zingt Bjorn te geforceerd volgens hem. Bjorn vind het maar raar dat Rolf hem advies geeft en gelooft niks van wat Rolf zegt. Hij noemt zichzelf en Rolf twee prutsers, en dan zegt de ene prutser tegen de andere wat hij niet goed doet. Of stel je voor dat Bjorn tegen Rolf zou komen vertellen wat hij niet goed doet in de keuken. Dan zou Rolf hem toch ook hard uitlachen. Want daar heeft Bjorn behoefte aan, om nu echt keihard te gaan lachen zodat iedereen wakker word.

Rolf vertelt ook meerdere verhalen. Zo vertelt hij opeens dat hij in een bandje heeft gezeten als leadzanger. En Bjorn wil dat niet geloven. Volgens Bjorn lult Rolf zich klem. Rolf vertelt even later namelijk dat hij nooit opgetreden heeft met het bandje. Dat ze gewoon eens per twee weken samen kwamen om een beetje aan te kloten en te jammen. Bjorn gelooft er niks van en vind het raar dat Rolf elke keer een ander verhaal ophangt. ''Of het is een spel. Het Utopia spel'', fluistert Rolf. En als Bjorn daar over verder vraagt houd Rolf opeens zijn mond weer. Op den duur vraagt Bjorn twee interessante dingen aan Rolf. ''Wat verdien je per dag hier? Heb je je oortje nu in?.... Is een grapje van mij natuurlijk.... Ben je acteur? Aan het acteren de hele dag?'' Zodra Rolf even naar de toilet gaat. om daarna samen met Stefanie, die net uit bed gekomen is naar buiten te gaan om een sigaretje te roken. Blijft Bjorn alleen achter. Hij maakt wat vreemde gebaren met zijn handen en laat hardop tegen zichzelf weten dat Rolf een psychopaat is. ''Hoor die gast. Helemaal loco'', vertelt hij tegen Stefanie die nog even op Rolf aan het wachten is.

Als Rolf en Stefanie om tien voor half drie 's nachts samen in de lounge zitten om een sigaretje te roken zegt Rolf dat hij Bjorn al de hele avond in de zeik aan het nemen is. Dingen liegen en fantaseren. Zo laat hij aan Stefanie weten dat hij helemaal geen leadzanger van een bandje is geweest. Stefanie heeft alleen niet zoveel zin om zich in hun gesprek te mengen en heeft andere dingen aan haar hoofd. Nog geen minuut later barst ze in tranen uit. Rolf troost haar en slaat zijn armen om haar heen. Waarna Stefanie vertelt dat ze het liedje hoorde dat gedraaid is op de begrafenis van haar oma. En ze mist haar oma gewoon. Stefanie voelde net al tranen opkomen in bed en dacht ik ga hier niet zitten janken, ik ga naar beneden een peuk roken. ''Maar dan heb je geen vuur''. Rolf zegt dat Stefanie af en toe een grote bek heeft, maar toch een klein hartje. ''Muziek kan heel veel bij mij losmaken'', laat Stefanie weten. En Rolf biecht op dat hij soms misschien ook wel een klootzak is. Stefanie vind het dom dat ze gaat huilen, maar Rolf vind dat niet gek. Hij heeft beide opa's niet gekend maar kan toch om hun huilen omdat hij verhalen heeft gehoord van hoe zijn opa's vroeger met hem waren. ''Daar kan je niks aan doen''.

Stefanie vertelt dat haar oma vanaf haar 50e al kanker had. Het telkens overwon en dan weer terug kreeg. Uiteindelijk is ze toch nog 79 geworden. Stefanie brak nu gewoon even. Rolf vertelt vervolgens dat zijn oma ook 4x kanker gehad heeft, 2x aangereden is. En één keer in de voortuin onderuit gegleden is en met der dij op een spies hekje terecht is gekomen. Ze heeft volgens hem toen anderhalf uur buiten gelegen in een plas bloed. Maar afgelopen juli is ze toch iets van 86 geworden. En als Rolf dan bij haar is zit ze elke keer ''te zeiken'' dat ze niet meer kan fietsen. En volgens Rolf is het een bijdehand vrouwtje, maar hij is gek op haar. Er volgen vervolgens hele verhalen over hun oma's. Rolf vertelt onder andere dat zijn oma er 20 minuten over doet om naar de deur te komen. En dat ze nog gitzwart haar heeft.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.