Bewoners pakken tasjes in voor jonge vluchtelingen ~ Utopia Gekte

9/16/2015

Bewoners pakken tasjes in voor jonge vluchtelingen

Bag to the future

Om 12 uur kwam Signe Utopia binnen gelopen. Deze dame komt voor Ivan, maar eigenlijk voor iedereen. Al snel gaan de bewoners met zijn allen op de bank zitten. Signe is van de stichting Bag to the future. Ze is in Utopia om de hulp van de Utopianen in te schakelen voor de kinderen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld. Er komen nu ongeveer 1000 mensen aan op het Griekse eiland Lesbos. Mensen die hun land zijn ontvlucht. Vaak hebben die mensen niks. Ze hopen een veilige plek aan te treffen voor hun gezin. De realiteit is helaas anders. Na aankomst worden ze vaak geconfronteerd met afwijzing en agressie door de lokale bevolking. Daarnaast moeten ze dagenlang lopen en is er gebrek aan ongeveer alles wat ze nodig hebben om menswaardig te kunnen leven. Bag to the future wil laten zien dat de kinderen welkom zijn. Door het hele land zijn er rug tasjes ingezameld. Kinderen die hun eigen rugtas gevuld hebben met speelgoed. Of bijvoorbeeld een tekening of een lief berichtje. Aankomende zondag vertrekt het containerschip met die tasjes naar Lesbos, maar er moeten nog veel tasjes ingepakt en spullen uitgezocht worden. En daar kunnen ze de hulp van de Utopianen goed bij gebruiken. De bewoners helpen graag, ze hebben tenslotte alle tijd. Signe heeft al allemaal spullen meegenomen. De bewoners kunnen dus meteen de auto uit gaan laden, en aan de slag

Wel zitten er allemaal regels aan verbonden. Het eiland heeft namelijk strikte regels gegeven van wat wel en wat niet mag. Alles gaat door de douane. Alles wat de dame mee heeft genomen moet gesorteerd worden. Er mag geen eten in de tasjes en geen kapotte spullen. Sommige rugzakjes zijn te zwaar. Het mag maar anderhalve kilo maximaal zijn. Er mogen ongeveer vijf dingen in een tasje. Geen afval zakjes, geen liquide middelen, want dat kan gaan lekken. Om tien over half twee zijn de bewoners al druk bezig met sorteren. Naomi voelt zich niet zo lekker, maar is toch komen helpen. Als het allemaal klaar is wil ze wel weer in bed gaan liggen. Om tien over twee terwijl de bewoners nog druk bezig zijn, wordt er een nieuwe lading met spullen gebracht. Weer krijgen de bewoners te horen wat er allemaal wel en wat er allemaal niet mag. Tandenborstel en tandpasta mag. Maar geen douchespul. Parfum mag wel voor een ouder meisje. Maar het moet een tas met lieve dingen zijn. Het moeten echt cadeautjes zijn. Een paraplu is praktisch maar mag niet mee. Alleen cadeaus. Ook moeten alle verpakkingen er vanaf. En moeten er labels op de tas met of het voor een jongen of een meisje is, en voor welke leeftijd. Ivan heeft ondertussen een oproepje op de courant geplaatst. En Cees belt rond om donaties te regelen. De spullen die niet in de tasjes mogen worden trouwens niets weggegooid. Ook die worden nog gebruikt, maar op een andere manier.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.