Al het geld doneren aan een stichting? ~ Utopia Gekte

9/01/2015

Al het geld doneren aan een stichting?

Hoe nu verder?

''Mensen weten niet eens waar ze mee bezig zijn, net zoals met Bas en BaasBeach. Het is leuk, maar dat zwembad heeft hij nog geen een keer schoon gehad en de winter komt er aan. Staat er zo'n ding van 1500 euro en dan'', moppert Nicole. Ze is al een tijdje in gesprek met Benjamin en Ivan over de toekomst van Utopia. Alle drie hebben ze hele andere ideeën en een hele andere kijk op wat er anders zou moeten.

Benjamin vertelt bijvoorbeeld écht oplossingen te hebben voor problemen op de wereld. Het liefst zou hij een voorpagina advertentie op de Telegraaf kopen om ook mensen te bereiken die niet naar Utopia kijken. Hij houdt zich onder andere bezig met een petitie en ook stichting ambulancewens was iets waar hij trots op terug kan kijken. Nicole snapt alleen niet zo goed wat Benjamin precies wil bereiken met een advertentie op de voorpagina. Als voorbeeld haalt ze de wens op die laatst in vervulling was gegaan samen met stichting ambulancewens. Nicole vraagt zich af of Benjamin dat doet om die vrouw gelukkig te maken of omdat hij hoopt dat anderen het dan ook gaan doen. Het blijkt een beetje van beide te zijn, Benjamin hoopt dat hij anderen kan inspireren zodat zij hetzelfde doen. Zijn reden om in Utopia te gaan is echt om de wereld te verbeteren.

Een probleem volgens Nicole is dat alle maatschappelijke dingen die ze doen niet interessant genoeg zijn om een televisie uitzending mee te vullen. Het is vooral sensatie wat wij zouden willen zien. Weer een ander idee van Nicole is om al het geld dat ze verdienen een dag voor het einde van dit jaar te doneren aan een goed doel. Dan kunnen ze weer met niks beginnen en het nieuwe jaar in gaan met een lockdown. Dat is volgens Ivan weer geen goed idee omdat ze dan weer vanaf nul moeten beginnen.

Zoals je ziet verschillen de meningen behoorlijk en dit zijn nog maar drie bewoners die er over in debat zijn. Nog moeilijker is het om met alle Utopianen een nieuwe richting in te slaan. Rob komt er bij zitten en het gesprek gaat nog een tijdje door. Rob is niet voor het geld gekomen dus hij zou het prima vinden wanneer al het geld naar een stichting gaat voordat de winnaar van Utopia 2015 bekend is. Nicole lijkt er echter alweer op terug te komen want een mooie badkamer met ligbad en sauna ziet ze ook wel zitten.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.