Wim ''de slappeling'' doet alsof hij druk is, maar voert geen zak uit volgens Cees ~ Utopia Gekte

8/15/2015

Wim ''de slappeling'' doet alsof hij druk is, maar voert geen zak uit volgens Cees

Klagen, mopperen en roddelen met Cees

Cees, Bas en Bjorn zijn al een lange tijd in gesprek met elkaar achter de loods. Elk gesprek waar Cees bij aanwezig is, loopt uit op geroddel, gemopper of geklaag. of gewoon alle drie die dingen tegelijk. ''Moet je nagaan. Die Stiff doet geen flikker. Helemaal niks'', begint Cees. ''En iedereen tolereert dat. Iedereen. Heb er diverse keren wat van gezegd. En ze mijd me ook. Haat me ook''. Cees legt uit dat ze een keer met hem in gesprek wilde. Maar toen stond hij te koken en gaf hij aan dat hij toen niet weg kon lopen. Na het eten zou hij met haar praten, maar na het eten.... Er volgt een streamlock. ''Als ik ergens spijt van heb, is het van die stemming. [...] Vervolgens naait ze me met twee stemmen, terwijl ze het wist. En Wim die slappeling. Geeft me er één met als motivatie: 'Je valt me s'morgens lastig'''. Volgens Cees is dat natuurlijk een ''lul argument''. Maar Wim wil niet vertellen wat er dan echt aan de hand is. ''Of hij heeft zich voor de kar laten spannen. Ik zweer dat het zo gegaan is'', legt Cees uit. Bjorn denkt niet dat het zo gegaan is. ''Waarom zegt hij dan niet hoe of wat?'', gaat Cees verder.

''Doen alsof je druk bent, maar je voert geen zak uit. Een paar uurtjes timmeren. Hij zit al weer de hele middag op de bank. Schei toch uit man. Mannetje. Allemansvriendje. Hoe hij me te kakken zette door mee te lopen met de rondleiding''. Cees moppert nog maar even een tijdje door over Wim. En gaat dan vervolgens weer vrolijk over op andere onderwerpen die hij ook al meerdere keren eerder besproken heeft. Zoals de hoeveelheid drank die de bewoners opzuipen. Zijn ham wat hij niet mag bestellen, of wat van zijn zakgeld moet. En dan die sushi van laatst. Er waren mensen die het kinderachtig vonden dat Cees een extra pakje shag wilde omdat hun sushi voor 12,50 per persoon hadden bestelt. En hij die avond had gegeten voor maar 7,50. ''Een schande was het. Schande. We draaien alles hier om. Het is één grote speeltuin aan het worden. Echt waar''.

Ook Gaby komt maar weer eens ter sprake. Cees zegt dat Gaby de afgelopen dagen elke ochtend vroeg staat te sporten. Terwijl hij haar de andere vijf maanden niet voor tien uur op heeft zien staan. Bjorn is inmiddels weg gelopen, en Mark en Ivan zijn daar voor in de plaats er bij komen zitten. Mark is nieuwsgierig wat er gaat gebeuren. Maar volgens Cees is het overduidelijk en heel simpel wat er gaat gebeuren. Volgens Cees is Rolf enorm door de mand gevallen. Zo wist Rolf het verschil tussen Oregano en Salie niet. En heeft Cees ook het menu voor hem moeten bedenken. ''Ontzettende blabla''. Volgens Cees is Rolf gewoon een oproepkracht advertentie verkoper. ''Meer is die niet''. Maar ondanks wat Cees allemaal vertelt lijken de meeste mensen nu toch voor Rolf te gaan. Mark's gevoel op dit moment zegt ook Rolf laten blijven. En Ivan gaat ook voor Rolf. ''We luisteren dus allemaal naar ....'', laat Cees weten. ''Absoluut niet. Niet als het tegen mijn principes in gaat. Absoluut niet. Ik ben geen muppet'', laat Ivan weten. Het gesprek gaat nog een poosje verder, waarin Cees van alles over Rolf te klagen heeft, en Ivan Rolf maar blijft verdedigen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.