Waarom de bewoners voor Rolf kozen. ~ Utopia Gekte

8/16/2015

Waarom de bewoners voor Rolf kozen.

En Roelie moest vertrekken.

Om 15:18 was het zover. Tijd voor de bewoners om te laten weten wie van de twee nieuwkomers ze in Utopia wilden houden. In ons liveblog is al duidelijk geworden wie op wie heeft gestemd en dat Roelie moest vertrekken, en Rolf dus mocht blijven. Maar waarom hebben ze voor Rolf gekozen en niet voor Roelie. Tijd om de stem onderbouwingen nog even te bekijken.

Mark begint en laat weten op Rolf te stemmen. Om eerlijk te zijn ging zijn gevoel de eerste dag uit naar Roelie. Rolf maakte opmerkingen over een attractiepark. Maar woensdagnacht hebben ze een leuke nacht gehad met Rolf en Roelie. Toen is Mark meer te weten gekomen over de twee. Sinds die dag is zijn mening niet meer veranderd. ''Gaan we voor gezelligheid, of wil je toch de zakelijke kant op gaan. Mijn keuze is gevallen op Rolf''. Mark denkt namelijk dat Rolf als hij blijft, morgen al aan de slag kan gaan. Het is een bezig baasje. Roelie is ook wel een bezig baasje in haar doen en laten, maar zijn keus is toch op Rolf gevallen.

Nicole moet heel eerlijk bekennen dat ze niet veel met beide nieuwkomers gesproken heeft. Ze vindt Roelie een hartstikke gezellige meid. Ze is chill, laid-back en heeft humor. Gister of eergisteren heeft Nicole ook nog met Rolf gesproken. Ze heeft voor Rolf gekozen maar niet zozeer omdat ze Roelie niet mag. Ze vindt Roelie hartstikke leuk maar denkt dat ze teveel gezelligheid gaat brengen, en dat hebben ze genoeg op dit moment. Nicole kiest dus voor iemand die wat meer geld in het laatje gaat brengen.

Gabriëlle kiest ook voor Rolf. Gewoon omdat ze daar een goed gevoel bij heeft. Roelie vindt ze ook leuk, maar ze wil haar gevoel volgen, en die gaat uit naar Rolf.

Rob gaat ook voor Rolf. In hem zit meer pit. ''Hij komt met een grote mond binnen, staat meteen op de akker''. Hij vindt Roelie ook een hele gezellige meid maar denkt dat Rolf gewoon een grotere toevoeging is voor Utopia dan Roelie zal zijn.

Naomi kiest voor Roelie. Ze geeft aan meer een klik met haar te hebben, dan met Rolf. En dat is eigenlijk de enige reden volgens haar. (Al blijkt naderhand dat Naomi ook voor Roelie gekozen heeft omdat zij Gaby er waarschijnlijk in gehouden zou hebben).

Stefanie gaat al vanaf het begin voor Rolf. Volgens haar kan je het met werkende mensen namelijk ook gezellig hebben. Maar is het nog maar de vraag of je gezellige mensen ook aan het werk kan krijgen. Daarom gaat ze voor Rolf.

Gina kiest ook voor Rolf. Ze vond het vrij moeilijk en heeft lopen wikken en wegen. Vandaag heeft het vragenvuur de doorslag gegeven. Ze heeft besloten om toch voor Rolf te kiezen omdat hij een toevoeging is voor de BV.

Wim gaat ook voor Rolf. Hij laat weten dat alles wat hij wilde zeggen eigenlijk al gezegd is.

Ivan kiest ook voor Rolf. Hij denkt dat Rolf een betere toevoeging voor de groep en voor Utopia is. Met zijn zakelijke inzichten kan hij meer betekenen voor Utopia dan Roelie zou kunnen. Wel vermeld Ivan dat hij Roelie ook hartstikke lief en aardig vindt.

Benjamin gaat voor Roelie. Zijn onderbouwing is dat hij haar de kans wil geven. Utopia is niet alleen maar geld verdienen voor Benjamin. Rolf zal ongetwijfeld meer euro's binnen brengen, maar Roelie zou zichzelf hier kunnen ontwikkelen en ontplooien. Benjamin zou haar daar de ruimte voor willen geven.

Cees was vanaf de eerste dag al van plan om voor Roelie te kiezen. Qua mens is het een rustig persoon en ze past naadloos in de groep bij de dames. Cees vond haar actief, maar de tweede dag zag hij haar helemaal veranderen. Gisteren en vanochtend ook. Daarom heeft hij besloten om toch voor Rolf te kiezen. Hoewel hij denkt dat als Rolf mag blijven, en hijzelf ook niet naar huis hoeft. Dat ze dan heerlijk kunnen gaan botsen. Maar daar komen ze vast wel uit denkt Cees.

Bas kiest ook voor Rolf. Hij laat weten Rolf wel een praatjesmaker te vinden. ''Maar we zullen zien wat het gaat worden met hem.''

Bjorn heeft vanaf het eerste moment al gezegd voor Rolf te gaan stemmen, en dat is ook zo gebleven. Bjorn vindt Rolf een meerwaarde voor de BV en de gemeenschap. Rolf heeft een frisse gedachtengang. Met Roelie is ook niks mis, maar volgens Bjorn voegt ze op dit moment minder toe. Daarbij hoop hij dat Rolf is wie hij zegt dat hij is, en dat ze niet voor een grote verrassing komen te staan. Zijn stem gaat dus ook naar Rolf.

Gaby's stem gaat ook naar Rolf. In het begin wilde ze voor Roelie gaan. Ze dacht ik speel het op save. Roelie wilde Gaby bij haar plannen betrekken. Ze noemt Roelie een spontane, leuke en creatieve chick, maar is toch voor Rolf gegaan. Ze heeft ook wel een klik met hem, en kan wel met hem lachen. Hij is strijdlustig, pakt dingen aan, en werkt mee in de groep. Hij doet mee op de akker en is lekker zijn ding aan het doen. Hij is blij en gelukkig, en Gaby vind het wel een typetje dat hier past. Ze denkt dat Rolf een toevoeging voor de samenleving, BV en stichting zal zijn. Daarom is ze toch voor hem gegaan. (Naderhand blijkt in een gesprek met Naomi, dat ze ook voor Rolf heeft gekozen omdat ze wist dat de meerderheid al voor hem zou gaan. Een stem op Roelie zou dus geen nut hebben gehad. Nu hebben alle genomineerden voor Rolf gekozen. Rolf kan haar daar dus niet op pakken.)


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.