Vals spelen en een blauwe hand ~ Utopia Gekte

8/27/2015

Vals spelen en een blauwe hand

Moeilijker vol te houden dan verwacht

De actiedag is nog steeds volop gaande, ook al is niet iedereen meer zo serieus bezig als de bedoeling was. Rolf is de eerste die we vals zien spelen zodra hij even alleen in de horeca keuken staat. In eerste instantie snijd hij het vlees gewoon met één hand, maar als er knoflook/ui gesneden moet worden zien we hem ineens ook zijn andere hand gebruiken. Rolf is trouwens niet de enige vals spelende bewoner. Mark zien we later deze middag ook gewoon beide handen gebruiken, zodra hij in de keuken bezig is. En Gabriëlle die op de bank zit, en door de haren van Bas aan het kriebelen is, doet dit ook gewoon met beide handen. Gina die naast Mark in de keuken staat is wel nog serieus bezig. We zien haar nog steeds met maar één hand/arm werken. Het kan dus wel.

Het blijkt dus toch moeilijker te zijn dan verwacht. Cees is deze middag ondanks de actiedag, toch ook nog volop aan het mopperen tegen iedereen die hij tegen komt, over iedereen waar hij maar iets over te mopperen heeft. Niks is goed genoeg. Net voerde hij nog een lang gesprek met Bas, waar we zo meer over zullen schrijven in een andere blog. Na het gesprek beseffen de heren dat ze hun arm best wel beginnen te voelen. Ondanks dat een mitella/sling dus juist rust zou moeten geven. ''Maar dat hoort erbij'', beseft Cees zich. Wel vraagt hij zich af waarom ze er zo lang mee rond moeten lopen en niet gewoon even een uurtje of zo. ''Dan weet ze zeker dat het op tv komt en onder de aandacht komt'', laat Bas weten.

Naomi is binnen ondertussen wel gewoon fanatiek bezig. Zij is namelijk aan de beurt met het omhoog houden van het gewicht. Ondanks dat het haar veel moeite kost zingt ze er vrolijk op los. Heel haar hand is blauw verkleurd van het omhoog houden van het gewicht. Andere bewoners zeggen dat het niet goed is en niet slim is, heel haar hand is blauw/paars en koud. Maar Naomi wil het nog even volhouden, ze hoeft nog maar drie minuutjes. Gelukkig vliegen de drie minuten snel voorbij en is Gabriëlle degene die het van Naomi over mag nemen. Gabriëlle maakt zich ook zorgen om Naomi's hand en laat weten niet meer met haar te willen boksen. Omdat Naomi zichzelf dan ook helemaal kapot zal maken om Gabriëlle te kunnen verslaan. Als Naomi weer klaar is met het omhoog houden van het gewicht merkt ze op dat vele bewoners op de bank zitten te relaxen. ''Waarom slaapt iedereen, doe eens je best''. Naomi heeft liever dat ze rond bellen of mailen voor donaties. ''Wat een inzet''. Aangezien de rest dus vooral aan het luieren is besluit Naomi zelf nog maar eens wat belletjes te doen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.