Stefanie en Cees aan één tafel ~ Utopia Gekte

8/25/2015

Stefanie en Cees aan één tafel

Dat kan niet lang goed gaan

Cees heeft vandaag zijn dag niet en kreeg eerder te horen dat de afspraak met Stefanie en Rolf niet door kon gaan. Surprise surprise. Om negen over twee, negen minuten later dan de afspraak eigenlijk zou beginnen. Zien we toch opeens Rolf, Stefanie en Cees samen aan de tafel in de horeca keuken zitten. Rolf wil weten hoe het nu met de horeca zit. Wat krijgen gasten. ''Een drie gangen menu binnen budget'', reageert Stefanie. Rolf vraagt hoeveel aanvragen ze heeft gehad. ''Weinig'', laat ze weten. Maar ze is er zelf ook te weinig mee bezig geweest. Maar sinds Rolf binnen is heeft ze weer nieuwe aanvragen binnen.

Rolf en Stefanie beginnen al snel met het opstellen van nieuwe plannen. Maandag, zaterdag en zondag exclusief op aanvraag. Mensen mogen maximaal drie uur blijven. En wat Rolf belangrijk vindt is het samenwerken. Rolf begreep dat het niet zo lekker liep tussen Stefanie en Cees, maar Stefanie is begonnen met de horeca. Cees heeft affiniteiten. Rolf heeft kennis. Stefanie heeft ook kennis maar Cees niet. Die is naar eigen zeggen een hobbyist. Ondanks dat zou Rolf het wel leuk vinden om de kennis over te dragen naar Cees, en andersom. ''Hoe vindt jij dat?'', vraagt Rolf. ''Ja'', reageert Stefanie kortaf. Rolf vraagt hoe ze het aan gaan pakken. Cees zegt dat het nooit zijn doel is geweest om de keuken over te nemen. Het gaat hem er ook niet om dat hij elke dag in de keuken moet staan. Als het aan hem ligt kunnen ze gewoon afwisselen. Maar Stefanie en Rolf zijn het daar niet mee eens. Het is of samen werken of niet. Niet of, of. 

Tijd om de plannen verder uit te werken. Vrijdag, zaterdag en zondag exclusief, en elke week een ander menu die op de website komt te staan. Als je een drie of vier gangen menu wil moet je dat voor maandag aangeven en woensdag een aanbetaling hebben gedaan, anders gaat het niet door. Maandag tot en met donderdag dagschotel. En de donderdag ervoor moet je dan al reserveren. We horen van alles door elkaar, maar erg duidelijk wordt het voor ons niet wat nou precies hun plannen zijn. We horen prijzen. Mensen kunnen ook hun drie gangen menu upgraden naar een vier gangen menu. En Rolf zit te denken aan 15 euro extra per gang. Door die prijs hebben ze meer ruimte in het budget en kunnen ze er een grotere beleving van maken. Een wijn arrangement erbij is ook nog een mogelijkheid. Cees vraagt of het niet te duur is, maar Rolf vindt van niet.

Cees vraagt hoe ze het gaan beheren. Mail verkeer. Volgens Rolf moet er gewoon een mapje horeca komen. En dat moeten ze dan goed in de gaten houden. Ze kunnen in ieder geval hier mee beginnen en kijken wat er mogelijk is. Nu moeten ze nog beslissen wie wat gaat doen. Het lijkt Rolf slim als Cees zich bezig gaat houden met de nagerechten. Dat is namelijk echt zijn ding. Rolf zelf wil graag de hoofdgerechten doen. Hij is sterk met vlees en vis, is creatief in het opstellen van menu's en gerechten samenstellen. Cees komt er tussendoor en zegt dat hij dat ook kan. Hij is daar ook heel erg creatief in. En lijk geen zin te hebben om alleen de nagerechten te doen. Maar volgens Stefanie kan je niet met drie man tegelijkertijd in de keuken staan. En daarom wilde Cees afwisselen. Rolf en Stefanie laten weten dat een hoofdgerecht vaak van tevoren al gemaakt kan worden, zo sta je ook niet tegelijkertijd in de keuken. Rolf zou de taak van chef op zich willen nemen. Ook om de lieve vrede tussen Stefanie en Cees te bewaren. Cees is het er niet mee eens. Hij vind een chef niet nodig in Utopia. Maar Stefanie en Rolf zijn van mening dat het wel nodig is om een chef in de keuken te hebben. Dan gaat de inkoop en de mailtjes ook allemaal goed. Dan weet iedereen wat die moet doen.

Cees wil dan ook de eind verantwoordelijkheid overdragen. Hij is niet alleen voor de schoonmaak zegt hij. Maar Stefanie laat weten dat ze hem toch ook gewoon bij het koken betrekken. Cees zegt het best te willen doen, maar dan wil hij ook af en toe zijn eigen dingetjes doen, zoals stroopwafelscheptaart. Rolf vindt dat top. Stefanie benadrukt dat dat ook een dessert is, en dat ze hem daarom de nagerechten geven. Ze moeten kijken hoe het gaat lopen. Cees vindt het belangrijk dat ze elkaar ook de ruimte geven. Bij de binnenkomst van de gasten presenteren ze zich tenminste met zijn drieën, en met zijn drieën dekken ze de tafel. Ook denken ze nog na over een andere benaming. Nu heet het dineren bij Stiff. Rolf komt met het idee om het ''Utopia restaurant, Restaurant Utopia, of Cuisine le Utopia'', te noemen. Het maakt niet uit, ze mogen zelf wat bedenken.

Cees wijst de anderen ook nog even op de ruimte. Dit is niet ideaal. Mensen willen tijdens het eten niet tegen onderbroeken aan kijken. Rolf zegt dat ze het aan de groep kenbaar kunnen maken als ze gasten hebben, zodat ze niet in hun boxer de keuken in komen lopen. En zo min mogelijk met de laptops bezig zijn. Maar dan kan niet. Er zullen altijd mensen het kantoor in moeten. Cees denkt er over om het ''restaurant'' te verplaatsen. Als de slaapkamer naast de horeca keuken vrij zou komen, zouden ze een mooie plek hebben voor het restaurant. Rolf denkt er aan om de ruimte te gebruiken waar nu de pool tafel staat. Maar Stefanie denkt dat het daar te druk is, omdat je dan naast de gewone keuken zit. Voor nu houden ze het gewoon zoals het is. Ze kunnen misschien wel deurtjes maken op de kleding kasten. Dan ziet het er al netter uit.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.