Rolf vindt Ivan koppig en hardnekkig ~ Utopia Gekte

8/17/2015

Rolf vindt Ivan koppig en hardnekkig

Rolf voert een kritisch gesprek met Ivan

Rolf is nog steeds druk bezig met het voeren van gesprekken. Bjorn, Bas, Gaby (en Wim) zijn al aan de beurt geweest. En nu is Ivan degene die mag gaan vertellen waarom hij in Utopia moet blijven. Samen lopen ze richting het Cordwood huis, om daar rustig een gesprek te voeren. Rolf laat nog maar eens weten dat er iemand uit moet en dat hij daar eigenlijk geen zin in heeft. ''Laten we lekker met zijn vijftienen blijven''. Ook aan Ivan stelt hij de vraag. ''Wat kan ik samen met jou gaan doen hier?''. Ivan zegt dat Rolf die vraag al eerder gesteld heeft. Ivan wil dat Utopia gestructureerd is. Ivan voelt zich heel erg betrokken bij Utopia en wil dat het goed gaat ermee. Hij wil dat mensen zich betrokken voelen bij Utopia en dat ze dingen doen in het voordeel van Utopia. In het voordeel van de groep. Niet alleen aan jezelf denken. Dus wat Rolf kan doen is zichzelf inzetten voor Utopia. Mee helpen aan een structuur, en aan de dromen van een ander werken. Naast dat je je hier als groep in moet zetten voor de groep, zijn er ook mensen die individuele hulp nodig hebben. Dus dat is wat Rolf kan doen, laat Ivan weten.

Ivan is iemand met gigantisch veel passie. Heeft een doel voor ogen. Doet dat dan ook met alles wat hij in zich heeft. Maar hij kan er ook in doorslaan. Hij is koppig en hardnekkig, laat Rolf weten. Rolf vraagt of Ivan ook open staat voor be-argumentatie en kritiek van een ander. ''Jazeker'', laat Ivan weten. Rolf vraagt of Ivan er ook iets mee zou doen. ''Natuurlijk. Zou stom zijn om dat niet te doen'', reageert Ivan. Rolf vraagt of Ivan denkt dat hij er veel aan gedaan heeft. En vraagt om een voorbeeld. Ivan denkt na maar komt niet echt met een voorbeeld. Uiteindelijk komt hij met een verhaal over Bjorn. Vorig jaar zou hij Bjorn keihard op zijn bek hebben geslagen. Dan had Ivan ergens opgesloten gezeten. Dat zijn mensen waardoor Ivan altijd in de problemen komt. Mensen die nooit naar zichzelf kijken. Bij fysiek geweld is Ivan er de dupe van. Van die optie heeft hij dus afstand genomen. Hier kan je geen afstand van iemand nemen, je moet er alsnog mee door dezelfde deur. Woont er nog steeds mee onder één dak. ''Wat vindt jij het allerpijnlijkste wat er gebeurd is tussen jou en Bjorn?'', vraagt Rolf geïnteresseerd. ''Nadat ik me altijd voor hem heb ingezet, dat hij naar Rob stapt en zegt dat ik Utopia over wil nemen''. Dat Bjorn gezegd heeft dat Ivan geen leider is en blablabla. 'Terwijl hij zogenaamd mijn vriend is''. Ivan is persoonlijk gekrenkt door anderen. Daarom kan hij op persoonlijk vlak weinig met hem. Zakelijk is het wel oké.

Persoonlijk krijgt Ivan gooi, smijt en schreeuw praktijken. Dat heeft hij niet nodig, werkt tegen hem. Rolf zegt het daar ook helemaal niet mee eens te zijn. Mensen doodwensen bijvoorbeeld. ''Is niet dood wensen'', laat Ivan weten. Rolf zegt wel te weten wat hij wel aan Ivan heeft. Maar dat soort dingen kunnen ook Ivan's breekpunt zijn. Rolf wil Ivan vragen om dat soort dingen alsjeblieft niet meer te doen. ''Ga bij jezelf eerst ten rade voor je met een pool tafel gaat smijten'', adviseert Rolf hem. Ivan laat nogmaals weten dat dingen hem persoonlijk heel erg kunnen krenken. Het enige waar Ivan nu tegenaan loopt is dat alles wat hij zegt over Bjorn wat in zijn nadeel is, is omdat hij een conflict met Bjorn heeft. Hij kan gewoon niks leuks meer over hem zeggen.

''Wat zou je morgen met mij doen?'', vraagt Rolf. Ivan begint over het klantenonderzoek. Er volgt een streamlock. Na de streamlock hebben ze het over de merchandise on demand. Volgens Rolf gaat dat wel veel geld kosten. Maar volgens Ivan niet, hij heeft er morgen een gesprek over als hij mag blijven. En anders moet Rolf het maar overnemen. Ivan wil dan in ieder geval het klantenonderzoek dus aan gaan pakken. En een missie en strategische doelen vaststellen. Uiteindelijk sluiten ze het gesprek af met een handdruk en een vriendschappelijke knuffel. ''Goed gesprek man'', laat Rolf weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.