Rolf ondervraagt Gaby. Wat wil ze nog doen in Utopia ~ Utopia Gekte

8/17/2015

Rolf ondervraagt Gaby. Wat wil ze nog doen in Utopia

Gaby's focus ligt nog in Utopia

Rolf is druk bezig met het voeren van gesprekken met de vijf genomineerden. Eerst was Bjorn al aan de beurt. Daarna Bas. En nu Gaby. Samen lopen ze naar het Cordwood huis om daar in alle rust te kunnen praten. Gaby laat al meteen weten dat het twee kanten op kan gaan maar dat ze nog lang niet klaar is hier. Rolf zegt dat dit echt een kut dag is en begint maar meteen met het stellen van de bekende vragen. ''Wat kan ik voor jou betekenen? Wat kunnen we samen doen?''. Gaby vertelt dat ze bezig is met tekenen en dat ze ook druk bezig is met de stichting. Ze is nog maar 18 jaar en heeft geen ervaring. Ze heeft gehoord dat Rolf ervaring met stichtingen heeft en denkt dat hij op dat vlak wel wat voor haar kan betekenen. Rolf bevestigd dit en zegt dat hij voorzitter van een stichting is geweest. Gaby vertelt vervolgens meer over de wenspot, de stichting van de maand, en haar tekeningen. Wat het allemaal in houd. Zo vertelt ze dat ze met haar tekeningen echt wel geld verdiend. Voor een tekening vraagt ze 75 tot 100 euro, en ze heeft er nu zo'n 25 verkocht.

Ook vertelt ze dat ze nog graag een bundel wil maken met haar tekeningen. Als Rolf vraagt wat Gaby's ideale samenleving is, krijgt hij ook daar een uitgebreid antwoord op. ''Een plek waar mensen in elkaar geloven. Elkaar versterken. Elkaar lief hebben. Elkaar niet alleen bekritiseren, maar ook omhoog helpen''. ''Stel je blijft, wat ga jij dan morgen doen?'', vraagt Rolf verder. Gaby zegt dat ze dan niet alleen gaat tekenen, maar ze wil dan ook gelijk een danscompetitie op de webshop knallen. Verder wil ze de stichting weer aanpakken en ook met Ivan of iemand anders gaan zitten voor de bundel die ze uit wil brengen. Ze wil zich focussen op de tekeningen, en heeft ook zin in september, want dan gaat ze kickboksen, zegt ze hard lachend. ''Stel je gaat er uit, wat ga je dan morgen doen?'' Gaby denkt dat ze dan haar vrienden en familie gaat bezoeken. Ze zou het echt niet weten. Gaby's gevoel is hier nog. Ze heeft geen idee wat haar buiten te wachten staat. Haar gedachten en focus zijn nog hier in Utopia.

Na het gesprek geeft Rolf Gaby een knuffel en laat vervolgens weten het ''zo kut'' te vinden. ''Wat je ook doet, het is goed'', reageert Gaby. Ze denkt dat niemand het hem kwalijk neemt, wie hij ook naar huis stuurt. En zo wel dan zou het onrechtvaardig zijn. Rolf moet wel een beslissing maken.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.