Nicole zou Cees graag wilen slaan. ~ Utopia Gekte

8/24/2015

Nicole zou Cees graag wilen slaan.

Roddeluurtje.

Of noemen we het nog steeds ventileren? Wat het ook is, Gina, Gabriëlle, Nicole en Stefanie hebben het nog een keer over Cees. Ze zitten met zijn allen op de kussens achter de loods en er is weinig positiviteit te bespeuren.

Gina begint bijvoorbeeld over het fruit wat steeds wordt gepakt. Ze denkt dat dit niet zo verder kan want dan moeten ze straks 14 keer zoveel fruit kopen. ''Je kan hier niet elke dag zomaar fruit gaan pakken want dat wordt dan 14 keer zoveel fruit in de week'', beredeneert ze. Nicole komt vervolgens met een hele andere opmerking. Ze dreigt Cees te gaan slaan en hoeken. Laten we hopen dat het niet zo ver komt, want agressie hoort niet thuis in een ideale samenleving. ''Ik ben het zat om naar een 61-jarige man te luisteren die doet alsof hij alles beter weet'', moppert ze verder.

Het is vrij ironisch dat juist Nicole zojuist Ivan aansprak op dat andere bewoners niet meehelpen met opruimen. Nu zit ze zelf met een aantal dames te niksen terwijl het nog niet eens 16:00 is geweest. Cees is de hele dag al het onderwerp van gesprek bij veel bewoners. Door zijn gemopper moppert de rest nog harder. Het is een oneindige cirkel zonder vooruitzicht op verbetering. Het enige wat wij nog wel zien gebeuren is dat de boel een keer flink ontploft. En dat moment lijkt best dichtbij te zijn...

Wat er verder nog gebeurt in Utopia? We zien niemand meer in beeld die nog bezig is met opruimen. Ivan en Gabriëlle praten over het weerwolven spel. Gabriëlle zegt dat Ivan haar moet geloven als ze zegt dat ze is wat ze zegt. In de keuken zien we dat Naomi ook klaar is voor vandaag. De maaier is weggelegd en ze kletst met Benjamin in de keuken. Benjamin is van mening dat Naomi tevreden moet zijn met wat ze doet op een dag. Naomi kan zo niet denken omdat ze in de buitenwereld veel meer werkt dan in Utopia. ''Dat denk jij alleen maar'', benadrukt Benjamin. ''Kijk naar de dingen die je gedaan hebt op een dag. Misschien is de allergrootste last die jij ondervind dat je door je spierziekte zo'n bewijzingsdrift hebt dat je meer dan menig ander doet hier. Het werk is nooit af. Never, never nooit. En je kan pas ontspannen als je zelf tevreden bent. Morgen ligt dat werk er ook nog wel. Misschien wel meer. Of minder.''

Ondertussen horen we de stem praten. Hij roept alle bewoners naar binnen omdat er onweer is gesignaleerd. 
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.