Nicole kan gewoon niet meer. Gaat ze naar huis om dingen voor te zijn? ~ Utopia Gekte

8/20/2015

Nicole kan gewoon niet meer. Gaat ze naar huis om dingen voor te zijn?

Nicole wil dat mensen haar met rust laten

Nicole zit de laatste tijd niet zo lekker in haar vel, en dat blijkt uit alles. Ze is minder actief. Moest langs de dokter voor onderzoek omdat er het een en ander aan de gang was. Ze nam twee rust dagen. En heeft last van stress pijntjes. Maar ondanks de '''rust dagen'', lijkt het nog steeds niet helemaal top met haar te gaan. Als ze samen met Ivan achter de loods zit is er al snel een gesprek. We horen Nicole zeggen dat ze er al last van heeft sinds ze er mee begonnen is. Ze heeft het blijkbaar over het tatoeëren, maar waar ze precies last van heeft hebben we even gemist. Volgens Ivan is Nicole perfectionistisch ingesteld. ''Ja, maar ik moet er geen last van hebben'', laat ze weten. Daarna schakelt de regie over naar het zwembad, en kunnen we het gesprek niet meer volgen. Direct op dat moment krijgen Nicole en Ivan beiden een zendercheck. Mochten ze het hier niet over hebben?

Even later krijgen we Nicole weer in beeld. Ze zit op dat moment in de horeca keuken aan tafel. Aan Gabriëlle vertelt ze dat ze gewoon wil dat mensen haar met rust laten. Maar in Utopia krijg je natuurlijk niet zo snel rust, met maar liefst 13 andere bewoners om je heen. Als Nicole even later weer met Ivan achter de loods zit, wordt voor ons eindelijk duidelijk waar ze (onder andere) mee zit. Ze zegt moe te worden van Cees. Hij vraagt haar steeds dingen waar hij zelf het antwoord al op weet. En als ze dan antwoord geeft is het niet goed en vertelt hij haar hoe het wel zit. ''Je bent 61, denk zelf even na''. Nicole kan gewoon niet meer. ''Laat me even met rust''. Ivan snapt wat Nicole bedoeld. ''Ja, hij is lastig schat. Hij is echt moeilijk''. Nicole is bang dat ze op een gegeven moment dingen gaat zeggen waar ze spijt van krijgt. En volgens Ivan moet ze dat voor zijn. ''Door naar huis te gaan'', vult Nicole aan. ''Nee'', reageert Ivan. Maar Nicole denkt van wel. ''Jawel, of zorgen dat hij naar huis gaat''. Zolang Cees denkt dat hij beter is dan een ander omdat hij 61 is, zullen ze nooit met elkaar door één deur kunnen. ''Hij luistert niet, weet alles beter. Het Patrick gevoel all over again. Die luisterde ook niet. Die deed ook niks met goed bedoelde adviezen''. En Nicole is ook niet de enige die zich aan Cees ergert.

Ivan geeft Nicole het advies om naast haar doel ook een beetje te genieten van de kleine dingetjes. ''Het kan nog steeds allebei''. Maar weet je wat Nicole echt storend vind. Dat als mensen een bepaalde leeftijd hebben gepasseerd, dat ze dan incapabel zijn om zich aan te passen. ''Maar ga dan niet in een groep leven''. 


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.