Nicole: ''Het zijn allemaal luxepaardjes.'' ~ Utopia Gekte

8/13/2015

Nicole: ''Het zijn allemaal luxepaardjes.''

Toch maar zelfvoorzienend worden?

Utopia lijkt na lang doormodderen misschien toch weer een nieuwe weg in te slaan. De weg naar zelfvoorzienend worden! Oud Utopia bewoners als Chris, Nicoline en Dennis hebben eerder al pogingen gedaan om die kant op te gaan, maar door de groep waar ze mee te maken hadden was het een kansloze missie. Het kakhuis van Dennis wordt zo nu en dan nog wel gebruikt, maar Utopia is alles behalve een zelfvoorzienend land geworden.

Visumhouder Rolf kwam binnen met het doel om Utopia zelfvoorzienend te maken en Ivan en Nicole lijken dit nu ook samen op te pakken. Ivan vergelijkt Utopia met een museum en Nicole is van mening dat ze allemaal een bezienswaardigheid zijn. Volgens Nicole had er vorig jaar al een andere keuze gemaakt moeten worden voordat het allemaal commercieel werd. ''Zoals de groep nu is zijn het allemaal luxepaardjes'', laat Nicole weten. Ze denkt dat het alleen een kans van slagen heeft als de hele groep word vervangen.

Nicole komt met een hele preek over respect hebben, genoegen nemen met wat je hebt en elkaar geluk gunnen. Ook komt er volgens Nicole geen zelfmoord voor in Afrika waar mensen onder slechte leefomstandigheden leven zoals hongersnood. ''Kun je niet gelukkig zijn met een hutje op de hei'', vraagt Nicole zich af. ''Hoe kan een kind in Senegal, die de hele dag op blote voeten loopt om naar eten te zoeken en 'avonds thuis komt zonder eten en vervolgens wordt mishandeld, hoe kan die gelukkig zijn'', vraagt Ivan zich af. Maar op dat moment heeft Nicole het blijkbaar over de gehele graadmeter.

Hoe dan ook... Precies wat SBS6 ons in december 2013 voorspiegelde met Utopia lijkt misschien toch ooit nog te gaan gebeuren. Maar waarom? Oh, en Arjuna komt de poort weer binnen wandelen zoals je ziet. Niet voor Gabriƫlle, maar voor een gratis fotoshoot.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.