Morgen centraal om over Cees te praten ~ Utopia Gekte

8/26/2015

Morgen centraal om over Cees te praten

Misschien kunnen ze het hem makkelijker maken

Eerder deze avond kwam Stefanie met een nieuw idee naar Rolf toe. Ze wil morgen de groep samen krijgen in de vorm van een centraal, om te praten over hoe de groep met Cees om gaat. Het is geen makkelijke man, maar ze maken het hem ook niet makkelijk. Stefanie is van mening dat ze hem met de hele groep aan het pesten zijn. Rolf heeft echt met hem te doen. Stefanie niet maar... Misschien kunnen ze het hem iets makkelijker maken.

Later op de avond was er de standhouders borrel waarbij er gezellig gekletst werd. Hier hebben we helaas niet zoveel over te melden. Om vijf voor half tien hebben de dames het over heel iets anders. Naomi slaapt nu alleen in een tweepersoons bed, en er zou elk moment een nieuwe bewoner de loods binnen kunnen lopen. Naomi moet dus nog iemand vinden die bij haar in bed komt slapen. Of hopen dat er een leuke dame binnenkomt, waar ze het meteen goed mee kan vinden. Ze wil namelijk geen man naast haar in bed. Naomi vindt eigenlijk alle dames die er nu zijn wel oké. Maar geen enkele dame wil bij haar in de kamer komen slapen. Mede omdat Cees daar ook slaapt, en ook gewoon omdat ze de vide niet af willen. Het is daar super gezellig. Een andere optie is dat Naomi met bed en al naar de vide verhuist. Maar laat Naomi nou juist niet naar de vide willen. Ze vindt het daar te rommelig. Het is dus nog maar afwachten hoe dit gaat lopen.

Om 22:28 worden er nog even wat verjaardagsliedjes gezongen voor jarige familie leden en vrienden van de Utopianen. En nog later op de avond hebben Cees, Stefanie en Rolf opeens een ''goed'' gesprek. Rolf en Stefanie proberen Cees op een normale manier duidelijk te maken wat het probleem is, en waarom er zo vaak irritaties zijn. Zo herhaalt Cees dingen te vaak, en weten ze iets na één keer zeggen ook wel. Hoewel Stefanie en Rolf in dit gesprek echt de beste bedoelingen met Cees lijken te hebben, en echt hun best doen, reageert Cees nog steeds op een afstandelijke manier, en precies zoals hij eigenlijk altijd reageert. Hij ziet het als aanval. Voelt zich beledigd. En gaat vervolgens zelf in de aanval, om ook nog maar eens een keer te zeggen wat er allemaal fout gaat in Utopia. Gelukkig sluiten ze het gesprek wel positief af. Stefanie en Rolf hebben het idee dat ze eerder deze avond hadden, aan Cees voorgelegd, en Cees lijkt het enigszins wel een goed plan te vinden. Een centraal waarin iedereen mag vertellen wat de irritaties richting Cees zijn en wat er mis gaat. En vervolgens Cees die ook zijn irritaties mag uiten, en zichzelf mag verdedigen. Eerst ziet hij het als dat ze hem allemaal gaan aanvallen. Maar hij gaat er uiteindelijk toch in mee. Het lijkt er op dat dit morgen om 12 uur al plaats zal gaan vinden.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.