Mega drukte tijdens de markt ~ Utopia Gekte

8/30/2015

Mega drukte tijdens de markt

Een jongetje met een sling, speciaal voor Naomi

De markt is al een lange tijd gaande, maar we hebben er nog vrij weinig over geschreven. Hoog tijd om te schrijven over wat er tot nu toe allemaal gebeurd is. Vlak na het begin van de markt was het al meteen super druk. Bjorn liet weten dat er 650 mensen komen en aangezien er geen shifts meer zijn, kunnen die mensen zelf kiezen hoe laat ze komen. Ook gaan de zaken al snel zo goed dat de bewoners al meteen geen klein geld meer hebben. ''We zijn er helemaal doorheen'', laat Cees weten. Gina zien we haren knippen/vlechten, en Cees staat bij de muntjes. Er moet contant betaalt worden en tussendoor is Cees ook nog druk met het uitdelen van handtekeningen. ''Laat je niet op je donder zitten'', adviseert één van de gasten. ''Het valt niet mee'', laat Cees weten. Maar verder gaat hij er niet op in. De dame vraagt of ze een sigaret bij Cees kan bietsen. Cees moet zo zijn eerste rondleiding gaan doen. ''Maar komt goed'', belooft hij.

Ook bij Baas Beach is het meteen al super druk. En Naomi kan meteen aan de slag met foto's maken. Bij Cees zijn eerste rondleiding is het ook extreem druk. ''Dit zijn veel meer dan twintig mensen, Ik hoop dat ik het met mijn stem aan kan'', horen we Cees zeggen. Als er nog meer mensen bij komen laat Cees weten dat de groep nu wel erg groot wordt en dat ze even moeten stoppen. Een man die op het toilet zet kan wel nog snel mee, zijn familie/aanhang had namelijk al betaalt voor hem. Om half één komen we er achter dat er ook bijzonder bezoek op de markt is. Er loopt namelijk een jongetje rond met een sling. Dit doet hij speciaal voor Naomi, omdat deze maand nog steeds in het teken van de spierziektes staat. Cees doet ondertussen goed zijn best met de rondleidingen. Hij is vriendelijk, maakt reclame voor zijn mede bewoners, en we horen hem tot nu toe nog niet klagen. Tot hij om tien over half één opeens over Rolf begint te mopperen tegen de klanten. Helaas Cees, jammer.

Niet alle bewoners zijn trouwens zo fanatiek en goed bezig. Ivan is al de hele tijd op zoek naar Stefanie, maar ze is nergens te vinden. Uiteindelijk weet hij haar te vinden, spreekt hij haar aan, en verschijnt ze niet veel later terug bij de stand bij Gabriëlle. ''Waar was jij? Je hebt op je kop gehad hé?'', vraagt Gabriëlle haar. Cees begint niet veel later aan zijn tweede rondleiding. Weer is het super druk. Ook is er een dame bij, die bij de eerste rondleiding ook al mee ging. Dit is trouwens de laatste rondleiding die Cees doet, de volgende drie schijnt Bjorn te doen, dan kan Cees zijn broodjes beenham en stroopwafel scheptaart gaan verkopen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.