Liveblog: Welke genomineerde moet Utopia verlaten? ~ Utopia Gekte

8/17/2015

Liveblog: Welke genomineerde moet Utopia verlaten?

Cees, Ivan, Bas, Bjorn of Gaby naar huis.


Het is misschien nog een beetje te vroeg voor een liveblog van de Utopia eliminatie, maar gisteren waren de bewoners plotseling ook al eerder dan gepland met het bekendmaken van hun keus.  Dus bij deze is het liveblog alvast geopend zodat we, tot de eliminatie begint, ook de laatste roddels en speculaties met je kunnen delen in dit bericht. Utopia Gekte is er klaar voor en jij waarschijnlijk ook. We hoeven alleen nog maar even vol spanning te wachten tot Rolf zijn keus bekend gaat maken. Gaat hij Cees, Bjorn, Gaby, Ivan of publiekslieveling Bas naar huis sturen? De verwachting is dat Rolf ons aan het einde van de middag het verlossende antwoord gaat geven. Waarschijnlijk ergens tussen 15:00 en 18:00. Kom je straks nog even terug?

- Begin liveblog -

14:46. Rolf heeft met iedereen gesprekken gevoerd. Alles is terug te lezen in vorige berichten op Utopia gekte.

14:49. Genomineerde Cees is nu in gesprek met Rolf in het cordwood huis. Genomineerde Ivan zoekt zijn toevlucht bij Nicole. De spanning stijgt met de minuut! 

15:07. Terwijl Cees nog met Rolf praat zit Ivan met zijn 'aanhangers' buiten achter de loods: Nicole, Gabriëlle, Wim, Benjamin en Rob. De onderwerpen variëren nogal, vooralsnog niet iets wat interessant genoeg is om hier te vermelden.

15:27. Gabriëlle en Nicole lijken elkaar helemaal te hebben gevonden na de aanvaring met Stefanie. Nicole heeft besloten om Stefanie te laten vallen, zo laat ze aan Gabriëlle weten in de tattooshop. Nicole praat vol lof over zichzelf en heeft geen goed woord voor Stefanie over. Nicole zegt het tatoeëren het leukste te vinden wat er is en Stefanie zou het 'wel leuk' vinden. Ook maakt ze Stefanie nogal zwart bij Gabriëlle met van alles en nog wat. Op de andere stream zien we dat Ivan nog even wat eet voordat Rolf straks iemand naar huis stuurt. Ook klaagt Nicole over van alles en nog wat. Zo heeft ze slecht geslapen, krampen die niet normaal zijn en ga zo maar door. Stress heeft ze niet als Gabriëlle dat als mogelijk oorzaak aanwijst.

15:30. Bas laat een lange brief lezen aan iedereen. Wat er precies in staat? Geen idee...  

15:31. Rolf is flink aan het ijsberen en schenkt nog maar een glas water in. ''Het wordt later en later en later'', moppert hij. Van Benjamin moet hij gewoon op die toeter drukken, maar dat negeert Rolf.

15:34. ''Het is kut man, ik wil dit helemaal niet. Echt niet. Ik ben blij dat ik dit maar één keer hoef te doen'', zucht Rolf. ''F*cking hell man!''

15:36. ''Dit had ik echt nooit verwacht hé. F*cking vijf dagen. Wie ken ik hier nou? F*cking bizar. Het doet zoveel pijn. Dat is raar na 5 dagen al'', gaat Rolf verder terwijl iedereen een accuwissel moet doen. Het kan nu elk moment zover zijn! 

- Begin eliminatie. Wie moet Utopia verlaten? - 

15:41. Iedereen heeft de accu gewisseld. Rolf drukt de toeter in. Het gaat nu gebeuren!

15:42. ''Komt goed, komt goed'', zegt Mark. ''Ik ga kapot. Echt'', laat Rolf weten. De groep moet zich verzamelen en Rolf vertelt zo wie hij naar huis stuurt.

15:44. ''Ik vind dit allereerst echt zo kut. Echt, echt heel kut. In vijf dagen tijd hebben jullie mij mogen leren kennen en ik jullie ook. Er zit toch een spelelement in en dat is dat er iemand uit moet. Ik heb gevraagd of we met zijn 15en mogen blijven, mocht niet. Toen ik binnen kwam had ik een idee. Je gaat kijken naar mensen, streams kijken. En toen had ik een tweetal mensen waarvan ik dacht die mogen er van mij wel uit. Daar ben ik helemaal van terug gedraaid, het zijn twee anderen geworden. Ik kon niet één iemand kiezen. Samenwerking is voor mij heel belangrijk. Daar ben ik naar op zoek. Toegevoegde waarde voor de groep en de BV. Sparringspartners om mijzelf op scherp te zetten. In twee mensen heb ik dat niet kunnen vinden. Drie mensen mogen sowieso blijven, en één van die drie is Bas.''

15:45. Rolf spreekt verder: ''Kom meer naar de groep Bas, laat meer van jezelf zien. Je bent ook op de bank gekomen met argumenten als sneaky. Een ander waar ik wel wat mee zou kunnen doen en een goed gesprek mee heb gehad is Bjorn. Ik hoop graag dat jij blijft. Je zet omzet neer wat een hoogte heeft bereikt die niet vaak is bereikt. Sterker nog, de netto winst is niet vaak zo hoog geweest''.

15:46. ''Een derde die ik wil houden is Ivan. Van de buitenkant heb ik je op een heel andere manier gezien dan hier. Zakelijk kunnen wij veel dingen doen. Ik wil je graag houden.''

15:48.  De streams lopen vast, waarschijnlijk vanwege teveel kijkers. Rolf praat over Gaby en Cees, de twee overblijvers. Maar wat hij precies allemaal zegt kunnen we even niet goed volgen. Hij weet nog niet wie Cees is en heeft daar nog geen bevredigend antwoord op gehad. ''Dus dat. Samenwerkingen. Dat heb ik doorslaggevend gemaakt. Pfff... Wacht even. Ik vind dit zo kut man! Mensen die hier net binnen komen... Moeten zich kunnen bewijzen. Mensen die er langer zijn, denk ik, hebben de kans gehad. Ik zou Cees graag een tweede kans willen geven. Gaby helaas. F*ck!''

15:51. ''Ik ga jullie eerlijk zeggen dat ik een enorme rust voel in mijn hart. Ik heb een droom gehad dat ik de poort uit liep en een nieuwe deur in ging. Ik weet niet wat er aan de andere kant op mij te wachten staat. Het moeilijkste vind ik om Naomi hier alleen achter te laten. Maar ik weet dat zij het kan. Ik heb neergezet wat ik moest neerzetten, de eerste dag al. Ik kwam binnen om over mijn geloof naar God toe en dat heb ik gedaan. Ik hou zoveel van jullie, zo ongelooflijk veel. Mijn ideale samenleving zit echt in het hart, en ik zie hier in ieder van jullie harten die branden. Ik ga lekker mijn familie en moeder zien, dat is zo raar. Ik heb haar dit niet kunnen laten zien maar dat was een keuze die ik zelf moest maken. Ik wil jullie bedanken voor een fantastische tijd, echt waar'', vertelt Gaby met veel tranen. Ook wij snikken heel wat weg, dit is behoorlijk emotioneel en het waren prachtige woorden van Gaby. Wow!

15:54. Meerdere bewoners huilen, met name Naomi. Ook Bjorn pinkt bijvoorbeeld een traantje weg. Gaby heeft er vrede mee en verheugt zich op alles wat nog komen gaat. ''Zingen, dansen, mijn moeder zien! Zo apart!''

15:55. Nicole pakt ook haar momentje en laat weten 'kapot trots' te zijn op wat ze heeft neergezet, onder andere met de tekeningen. Gaby is echt blij dat ze dit heeft mogen doen. ''Ik hoop dat ik jullie wat mee heb kunnen geven''.

15:56. Dit liveblog is gesloten. Lees hier verder en mis niks van Gaby's vertrek uit Utopia. Video's volgen snel in dat bericht!

Heb je tussendoor een paar tellen tijd om onze Facebook pagina een 'like' te geven? Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe berichten. Ook onze Facebook groep heet je van harte welkom, samen met bijna 15.000 andere Utopia Gekte lezers. 


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.