Liveblog: Utopia nominates 11 augustus 2015. ~ Utopia Gekte

8/11/2015

Liveblog: Utopia nominates 11 augustus 2015.

Wie zijn er genomineerd?

Het is misschien nog een beetje te vroeg voor een liveblog van de Utopia nominaties, maar we hebben er gewoon weer ontzettend veel zin in! We kregen stiekem alweer afkickverschijnselen omdat het tegenwoordig om de maand gebeurt in plaats van elke maand... Dus bij deze is het liveblog alvast geopend zodat we, tot de nominaties beginnen, ook de laatste roddels en speculaties met je kunnen delen in dit bericht. De nominatie fotolijstjes aan de muur zijn er klaar voor, de witte stiften zijn er klaar voor, Utopia Gekte is er klaar voor en jij waarschijnlijk ook. We hoeven alleen nog maar even vol spanning te wachten tot de bewoners en de regie er ook klaar voor zijn. Hoe laat ze precies gaan beginnen is nog niet helemaal duidelijk. Meestal is dit aan het begin van de middag. 

- Begin liveblog - 

10:48. Het is erg rustig in de loods momenteel. Stilte voor de storm natuurlijk. Nicole merkt op dat ze een gaatje bij haar kruis heeft en dat ze één kilo is afgevallen. Gaby pingelt wat op de gitaar en Rob doet buiten een dutje. Iedereen lijkt even ontspanning te zoeken voordat de nominatiestrijd straks los gaat barsten.

10:50. Gabriëlle gaat haar best doen om binnen twee maanden onder de 100 kilo te komen. Momenteel weegt ze nog 105 kilo. Zowel zij als Nicole vinden een getal boven de 100 een beetje teveel. Onder de 100 klinkt beter, dus 99 kilo is ook goed.

11:03. Ook Stefanie zit bij Rob op het relax terrasje achter de loods. Ze heeft pen en papier gepakt en begint wat te krabbelen. Zou ook Stefanie nu net als Bas bezig zijn met een statistiekenlijstje? Naomi vind het spannend om te weten wie de publieksstemmen krijgen. Gabriëlle adviseert om het met een korreltje zout te nemen: ''Mensen kunnen dingen niet zien''. Naomi denkt en hoopt niet dat ze nu weer een publieksstem krijgt omdat ze zichzelf heeft herpakt.

11:20. De bewoners moeten nu al een accuwissel doen en Stefanie wil de banken al goed zetten. Zouden de bewoners zo al gaan beginnen met de nominaties?

11:26. Gina is 'f*cking' zenuwachtig. Ze weet nu al niet meer wat ze straks moet zeggen. Het advies van Gabriëlle: ''Kijk de persoon aan en zeg gewoon wat je voelt''.

11:32. Een hoop bewoners zitten er al klaar voor op de bank. Sommigen voelen trillende spiertjes bij hun ogen. Nicole heeft dat weleens 3 maanden non-stop gehad.

11:40. Er is een lange streamlock gaande. Wellicht de laatste instructies tot de nominaties zo echt gaan beginnen. Wij zitter er helemaal klaar voor!

11:46. Ivan is nog steeds druk aan het schrijven in het welness huisje. Zou het een speech zijn?

- Begin nominaties -

11:54. Bjorn drukt op de toeter. ''We gaan beginnen'', roept hij enthousiast door de loods. De bewoners verzamelen zich in de woonkamer, dit kan nog even duren. Bjorn haalt ondertussen de publieksstemmen vast op bij de brievenbus aan de poort.

11:56.. ''Mijn eerste stemming die ik mag vertellen aan jullie. Het is de 4e stemming van dit jaar. Er gaat wederom gestemd worden en iedereen krijgt drie stemmen. Die mogen op één persoon of worden verdeeld. Op het moment dat je je stemmen hebt vertelt en de mensen kenbaar hebt gemaakt, dan mag je een streepje zetten. De publieksstemmen maken we op het einde bekend'', legt Bjorn uit. Ivan maakt nog even duidelijk dat er niet doorheen moet worden gepraat.

11:58. Gabriëlle begint: Ze is blij dat ze met iedereen door één deur kan en ze vind dat het wel goed gaat. Cees krijgt één stem omdat hij een goede aanwinst is, maar vreselijk vermoeiend. Bas vind ze ook erg leuk, maar ook erg geheimzinnig. ''Ik twijfel aan je echtheid. Speel je een spel om te winnen of wil je echt iets opzetten? Je krijgt één stem'', aldus Gabriëlle. De derde stem is voor Stefanie.

12:01. ''Sinds Giorgio weg is gegaan vorige maand ben ik in het diepe gevallen. Ik heb me gedragen als een tiran, veel gehuild en heimwee gehad. Ik wil iedereen die mij er doorheen heeft gesleept bedanken. Deze stemming vond ik erg moeilijk en ik heb veel gewisseld. Bas, je hebt sneaky dingen gedaan. Altijd kijken we als eerste naar jou. Dat moeten we in de toekomst veranderen dus jij krijgt één stem. Mijn andere twee stemmen zijn voor één persoon omdat diegene al zijn doelen al zou hebben gehaald. Bjorn, die stemmen zijn voor jou. Zeg het niet te vaak''.

12:03. Nicole is aan de beurt. Haar stemmen zijn weinig verrassend zegt ze zelf. De eerste is voor Cees. Nicole ziet niet wat Cees bij kan dragen, alle ideeën zijn negatieve dingen over hoe het in Utopia gaat. Bas is de volgende die een stem krijgt van Nicole. ''Ik krijg totaal geen hoogte van je. Ja. Hetzelfde als wat Gabriëlle zegt. Ik heb het idee dat wij allemaal aan het figureren zijn in jouw Utopia en dat stoort mij heel erg. Ik krijg er een naar onderbuikgevoel van en daarom krijg jij een stem. Nog iemand die het al weet is Stefanie. Jij krijgt mijn derde stem, lieve lieve schat. Als je iets op een zilveren presenteerblaadje krijgt. Ik verwacht het nodige van jou en dat weet je.

12:06. Cees moet van Stefanie accepteren wat hij heeft. Daarom krijgt hij 2 stemmen van haar. De derde stem is voor Bas. ''Voor mij zet je teveel weg. Je bent te weinig in de groep aanwezig en daardoor wordt je vaak aangekeken voor sneaky shit ook al heb je er niks mee te maken''. Bas reageert op haar woorden: ''Je bent nog vergeten te zeggen dat je van me houdt''.

12:07.  Gina is ontzettend zenuwachtig. Voor haar is eerlijkheid heel belangrijk en ze moet eerlijk zijn naar zichzelf. Mark krijgt daarom 2 stemmen van Gina. ''Jij bent de persoon die ik het meest vertrouwde en het dichtst bij me stond. Juist jij bent degene die tegen mij heeft gezegd niet van leugens te houden. En als we het dan toch over eerlijk hebben komt Bas met één stem.''

12:09. Gaby wil allereerst zeggen dat ze in een hele fijne groep zitten. Ze heeft zichzelf ''ontpluist'' de laatste periode. Dat was haar eigen woord, geen idee wat het betekent. ''Toch moet je een keuze maken en dat heb ik ook gedaan. Mijn drie stemmen worden verdeeld. Waar drie wolven vechten hebben drie schuld. Er is een conflict geweest omtrent The Party. Mark, ik geef jou één stem. Je stond altijd achter Bjorn en opeens liep je weg. Ook ben ik erg geschrokken van de geldkwestie. Mijn tweede stem gaat naar jou Ivan. Je kan soms heftig overkomen, let daar een beetje op. Ik geloof dat je er iets mee kan doen als je dat wil. Voor de rest ben je een lieve man. Mijn laatste stem, zoals ik zei, waar drie wolven vechten, Bjorn ik geef jou ook een stem. Niet alleen omdat je ook in dat conflict aanwezig was, ook omdat je blijft haken in een situatie. Dat was het hihihi.''

12:12. Benjamin is aan het woord. Hij geeft meteen twee stemmen aan Gaby. ''Maar ik heb er drie. En die derde heb ik lang over getwijfeld. Stefanie. Gaby en jij zitten er voor de persoonlijke ontwikkeling. Ook heb ik getwijfeld over Bas vanwege wat al allemaal is gezegd, maar ik kan het goed met je vinden. Je bent de dans ontsprongen. Mijn derde gaat naar Bjorn omdat je steken hebt laten vallen bij The Party. Jouw manier van omgaan met kritiek heb ik wat moeite mee''.

12:14. Wim geeft drie motiverende stemmen en geen persoonlijke stemmen. ''Het gaat meer om het feit waar ik mij aan erger of stoor. Mijn eerste stem gaat naar Cees. Er blijven een aantal dingetjes waar ik mij aan irriteer. Vooral 's ochtends vroeg. Mijn tweede stem heb ik best lang over na moeten denken. Ik heb een goede band met die persoon, maar toch krijg je een stem van mij Rob. Wat doe jij eigenlijk op een dag? De laatste tijd ben je goed bezig, blijf vooral zo doorgaan. Mijn derde en laatste stem gaat naar Bas. Je bent een goede en toffe gozer, maar kappen met die shit''.

12:16. Tijd om de stemmen van Mark aan te horen! ''Hectische weken achter de rug. Mijn stemmen heb ik daar niet door veranderd. Ik heb ze al een paar weken klaar staan, maar heb wel zitten twijfelen om het tactisch aan te pakken. Niet gedaan. Mijn eerste stem gaat naar Stefanie. Laat je niet zo snel 'overrulen' door Cees. Je zit daar soms als een zwak schaapje. Het volgende. Een stem voor Bjorn. Niet eens door The Party want dat stond al vast. Er zijn veel dingen gezegd, mijn waarheid, jouw waarheid. Er zouden duizend man komen en ik zou dan een been eraf hakken. Je spreekt jezelf tegen. Op de laatste dag worden de puntjes pas op de i gezet. Ik zie je niet graag vertrekken, maar ik moet mijn stemmen verdelen. Mijn laatste stem gaat naar Gaby. In vergelijking met Naomi, die je echt na een klein dal omhoog ziet gaan, bij jou is het shinen en boem weg. Shinen, en weer boem weg. Sorry''.


12:18. Cees noemt het heel apart om hier te staan en komt met een heel verhaal. Hebben wij mooi even tijd om dit bericht weer te publiceren. :-)

12:20. We zijn er weer! En Cees is nog steeds met zijn verhaal bezig. De groep maakt enorme stappen etc etc etc. Tijd voor de stemmen Cees! Of nee, wacht. Cees moet nog even kwijt dat het taalgebruik een tandje minder kan. Er kijken best veel kinderen, die hebben ze ook gezien op de markt. Goed punt Cees, maar we worden nu echt ongeduldig. Een voorlopige tussenstand dan maar:

Bas - 6 stemmen.
Cees - 5 stemmen.
Bjorn - 5 stemmen.
Mark - 3 stemmen.
Stefanie - 3 stemmen.
Gaby - 3 stemmen.
Ivan - 1 stem.
Rob - 1 stem.


12:24. Cees is nog altijd aan het praten. Naomi krijgt de eerste stem. Gaby krijgt de tweede. De laatste en derde stem is voor Stefanie. Bas heeft tot nu toe nog steeds de meeste stemmen. Voor de rest blijft het spannend.

12:25. ''We hebben een super sterke groep. Gaby, je bent iemand met veel talenten, maar je bent de zwakste schakel in mijn ogen. Je krijgt van mij drie stemmen. Niemand wilde naar huis dus ik heb besloten mijn stemmen niet te verdelen''.

12:26. Bas stemt stotterend op Stefanie, Nicole en Ivan. Nicole heeft vaak kritiek op een ander terwijl ze zelf geen kritiek kan hebben. Stefanie is vaak chagrijnig en Ivan sluit mensen uit.

12:27. Bjorn heeft het heel moeilijk en gaat vol op iemand stemmen. ''Mensen veranderen, dingen veranderen en situaties veranderen. Zonder emoties heb ik mijn keus gemaakt. Ivan, ik ga ze aan jou geven. In mijn Utopia is geen plek voor agressie. Een dreigende toon van communicatie zijn voor mij ten alle tijde een no-go. Excuses blijven maken heeft vrij weinig zin als je niks met de fouten doet. Een leider ben je. Dat dwing je niet af. Drie stemmen betekent voor mij niet dat je hoeft te gaan. Laat het een wake-up call zijn''.

12:30. Ivan is aan de beurt en schiet meteen in de verdediging. Hij wilde vol op Bjorn stemmen, maar besloot dat niet te doen. Daar zal hij vast een klein beetje spijt van hebben. Volgens Ivan heeft hij mensen als Bjorn nodig in zijn leven omdat hij door zulke mensen altijd in de problemen kwam vroeger. De toon van Ivan is behoorlijk pissig te noemen, hij is ontzettend kwaad en kan zich maar met moeite inhouden. Bjorn wordt helemaal afgebrand en kan volgens Ivan nooit naar zichzelf kijken en alleen anderen afbranden. Hij krijgt één stem. Bas krijgt de andere. Ivan noemt Bas een 'sneaky m*therf*cker'. Ook Gaby krijgt een stem van Ivan.

12:36. ''En dit is geen aggressief gedrag mensen, dit is passie'', roept Ivan nog even snel voordat Bjorn de publieksstemmen bekend maakt.

12:37. ''Dit is de meest interessante stemming sinds lange, lange tijd. Op dit moment zien we zelf wie er een hoop stemmen hebben. De publieksstemmen kunnen doorslaggevend zijn. Laten we daar mee beginnen. De eerste stem van het publiek is voor Gina. De tweede is voor Cees. De laatste en derde publieksstem is voor Ivan.

Genomineerden in Utopia deze maand:

- Bas
- Bjorn
- Gaby
- Cees
- Ivan

Precies vijf genomineerden deze maand, precies zoals Bas vanochtend al voorspelde.

''Deze mogen jullie lekker in je reet steken, motherfckers'', roept Ivan boos terwijl hij de publieksstem verscheurt.

12:52. Dit liveblog is gesloten. Lees alles wat er na de nominaties gebeurde in dit nieuwe bericht. 

Heb jij een paar seconden over om onze Facebook pagina even leuk te vinden? Klik dan hier.  
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.