Is de favorietenpoll gemanipuleerd?! ~ Utopia Gekte

8/17/2015

Is de favorietenpoll gemanipuleerd?!

Bas de populairste inwoner van Utopia.

Deze ochtend is de uitslag van de officiële favorietenpoll weer gepubliceerd in de Utopia krant van UtopiaTV.nl. De reacties daar liegen er niet om. Bijna iedereen denkt dat de uitslag is gemanipuleerd om meerdere redenen. Tijd voor ons om er wat dieper op in te gaan en zelf ook een favorietenpoll te openen! Maar, eerst de uitslag zoals die aan ons is voorgespiegeld deze ochtend:

Bas (39.81%)
Bjorn (16.45%)
Ivan (9.18%)

Gabriëlle (8.26%)
Cees (7.05%)
Wim (6.35%)
Mark (3.97%)
Nicole (2.98%)
Naomi (2.52%)
Gaby (1.06%) B
enjamin (1.03%)
Gina (0.6%)
Stefanie (0.53%)
Rob (0.21%)

Zoals je kan zien bestaat de top 3 uit Bas, Bjorn en Ivan. De ophef begon al direct en hieronder plaatsen we enkele reacties om je een idee te geven van waar de ophef over gaat:

''Dit geloof ik niet hoor. Ivan op de derde plaats. Dit kan gewoon niet waar zijn gezien de berichtjes van ons streamers over Ivan de dictator. Hij heeft ook niet voor niks de publiek stem. Er word behoorlijk vals gespeeld daar bij de Regie.''

''Uitslag inwoner van de week betreffende Ivan klopt voor geen meter met zijn derde plaats redactie. Bij Utopia Gekte kotst meer dan zestig procent Ivan uit en willen dat hij vertrekt. Doelgroep op beide pagina's zijn het zelfde dus dat is een constante variabel... Jullie belazeren de boel en het is wel duidelijk dat zogenaamd populaire Ivan niet vertrekt uit Utopia........schande is het.....!!!!!!!!!!!''

''We kregen de tussenstand niet te zien, hij maakt kijkers belachelijk en dan de 3e plek''


Zoals je ziet valt sowieso op dat de tussenstanden inderdaad niet meer te zien waren terwijl dit voorheen wel het geval was. Ook vergelijken sommigen de uitslag van de favorietenpoll met de uitslag van de poll op Utopia Gekte. Die poll gaat echter over welke genomineerde naar huis moet worden gestuurd. Dat 60% van de Utopia Gekte lezers Ivan het liefst ziet vertrekken, betekent niet dat Ivan weinig fans over heeft. Sterker nog, Ivan heeft één van de grootste en actiefste fanclubs op social media als Facebook. Ook nog nu zijn populariteit sterk is gedaald. Bas daarentegen, de populairste inwoner van Utopia op dit moment, heeft (nog) geen grote bekende fanclub op social media als Facebook. Deze twee polls kunnen dan ook niet met elkaar worden vergeleken. Wel blijft het heel vreemd dat de redactie bij UtopiaTV heeft besloten om geen tussenstand meer te laten zien in deze spannende tijd van eliminatie.

Een ander dingetje is dat je een premium paspoort moet hebben om te mogen stemmen. Een deel van de Utopia Gekte lezers heeft dat niet en stemt dus ook niet mee in de poll op UtopiaTV. Of er iets waar is van de manipulatie weten wij natuurlijk niet, en of het nut heeft voor UtopiaTV ook niet, maar het is een interessante discussie die wij niet uit de weg gaan. Ook moeten we er rekening mee houden dat Rolf inmiddels Utopiaan is, maar hij wordt niet meegenomen in deze poll. Het komt er eigenlijk op neer dat het nooit te controleren is. Tenzij wij een uitnodiging krijgen van hun redactie om even op de koffie te komen. :-)

Utopia Gekte plaatst in ieder geval bij deze een eigen favorietenpoll zodat we kunnen vergelijken of de cijfers enigszins overeenkomen. Nogmaals, het kan eigenlijk niet met elkaar vergeleken worden omdat sommige lezers gisteren misschien op Ivan hadden gestemd en vandaag bijvoorbeeld op Gaby of Cees. Toch is het interessant om te kijken welke uitslag wij met zijn allen krijgen. En bij ons mag iedereen de tussenstand natuurlijk wel zien. Zelfs het aantal stemmers houden wij niet geheim voor jou! Stemmen op je favoriete Utopia bewoner kan in de poll of via deze link als je de onderstaande poll niet ziet. Als je de resultaten niet te zien krijgt kan je op deze link klikken.

Survey Maker


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.