Het centraal van 31 augustus 2015. De markt opbrengst ~ Utopia Gekte

8/31/2015

Het centraal van 31 augustus 2015. De markt opbrengst

Een totaal van 10.000 Euro ex btw

Om tien over vier zitten de bewoners bij één om centraal te gaan. Ivan opent het centraal en laat weten dat de markt qua opbrengst best wel wat opgebracht heeft. ''Alleen het is niet, het heeft niet de potentie bereikt die het heeft''. Ivan benadrukt dat het één van de evenementen is waar ze naast het dekken van de kosten, echt iets mee kunnen verdienen. Op dat moment worden de bewoners gestoord door Gerrie en Gerda. De geitjes mekkeren er doorheen en Bas moet dus even ingrijpen. Nadat Bas de geitjes weg gebracht heeft kan Ivan verder gaan met zijn verhaal. Volgens Ivan moet de groep er meer mee bezig zijn. Als ze knallen kunnen ze er flink wat mee verdienen. Wat ze nu verdiend hebben vindt Ivan niet zo heel veel. Samen met Bjorn is hij er toch een hele maand mee bezig geweest. Er zit veel werk in en het zet niet zichzelf op poten. Het kost tijd en werk maar de tijd die ze er in steken wordt volgens Ivan niet gezien. Alleen de momenten waarop ze er met de hele groep mee bezig zijn worden gezien. ''Als het hier leeft, leeft het daarbuiten ook''. Het is belangrijk dat ze er constant mee bezig zijn. Ivan vroeg om één dag waarop ze met zijn allen buiten het terrein schoon zouden maken. De halve dag zijn ze bezig geweest, en daarna stopte de helft er weer mee. Ivan vindt het belangrijk dat als ze deze maand ook weer zo'n dag hebben. En dat dan ook iedereen buiten blijft, en pas naar binnen gaat als alles klaar is. Ook wil Ivan dat ze de zaterdag voor de markt zo min mogelijk afspraken inplannen. Ook geen camping gasten zoals afgelopen keer. ''Het is goed dat het zo druk is, maar waarom de dag voor de markt''.

Ook vinden de bewoners dat ze tijdens de markt meer op elkaar moeten letten, elkaar af moeten lossen, en elkaar moeten helpen. Zodat iemand een keer naar de toilet kan, of wat kan gaan drinken. Een andere oplossing zou kunnen zijn, van te voren flessen bij de kramen zetten zodat ze sowieso iets te drinken hebben. Ook het stroom probleem dat ze nu hadden had volgens Bjorn niet zo hoeven zijn. De hoeveelheid stroom kunnen ze gewoon handelen, zolang het maar goed verdeeld is. Ivan is van mening dat ook het afbreken beter kan. De volgende keer moeten ze na de markt gewoon meteen met zijn allen alles opruimen en recht trekken, net zoals bij de vorige markt. Het is voor iedereen een vermoeiende en lange dag. Het is belangrijk dat iedereen dus zijn steentje bijdraagt. Bjorn besluit uiteindelijk om wel iedereen te bedanken voor zijn of haar inzet. Vervolgens is het tijd voor de cijfers. Ivan begint voor te lezen wat ze overal mee verdiend hebben.

  • Tatoeages: 450 euro.
  • De bar: 1300 euro.
  • Baas Beach ook 1300 euro.
  • De rondleidingen: 720 euro.
  • Cees zijn broodjes beenham: 44 euro.
  • De Le Luifel: 1750 euro.
  • Haren knippen: 275 euro.
  • De merchandise: 1050 euro.
Wel laat Ivan weten dat het niet helemaal klopt. Hij heeft 10% er vanaf gehaald voor de inkoop. Dat klopt ook niet helemaal, maar is een grove schatting. Ook komen de standhouders en de kaartverkoop er nog bij, en gaan er weer kosten af. In totaal hebben ze dus ongeveer een totaal opbrengst van 10.000 euro ex BTW. ''Niet slecht'', laat Ivan weten. Wel heeft de bar een veel minder grote omzet dan vorige maand. Toen was de omzet van de bar bijna 4000 euro, laat Nicole weten. Terwijl het tijdens deze markt ook heel erg warm was. Ze vragen zich af waar dit aan ligt. Rolf die dit keer achter de bar stond lijkt zich een beetje aangevallen te voelen. Hij zegt dat één persoon achter de bar niet te weinig is. In principe kon hij iedereen binnen 10 minuten een drankje geven. "'Als er glazen waren''. Eigenlijk moeten er dus twee mensen achter de bar ingedeeld worden zodat één persoon glazen kan halen en spoelen. Maar Gaby stond vorige markt ook alleen en dat ging super goed. Als het aan Ivan ligt kan de taakverdeling de volgende keer in ieder geval beter. Ook was er niet genoeg voorraad en wordt er te makkelijk nee verkocht. Benjamin vond het al met al een goede markt. ''En goed gedraaid'', vult Nicole aan. Bas laat weten dat de ansichtkaarten top waren. En het lijkt Cees een goed idee om voortaan twee groepsfoto varianten aan te gaan bieden. De groepsfoto ansichtkaarten waren namelijk uitverkocht.

Mark heeft vandaag een afspraak gehad met een leverancier van snacks. Hij wil de Le Luifel professionaliseren en had daarom mailtjes rond gestuurd. Zaterdag heeft hij een mailtje terug gekregen dat ze vandaag langs konden komen. Als het goed is wordt Mora de vaste leverancier van snacks. Als Mark vertelt dat ze een groot assortiment hebben volgt er een streamlock. Als we weer beeld hebben is Gina alle soorten snacks op aan het noemen. En het zijn duurzame producten. Vervolgens is Wim aan de beurt om zijn zegje te doen. Hij wil vooral weten of Utopia door gaat, dit weten de Utopianen nog niet namelijk. Wim heeft met Ivan een leuk plan bedacht om het één en ander te verbouwen in de loods. Zo heeft hij plannen om een nieuw kozijn te maken in plaats van de schuifdeuren. ''En een raam in onze slaapkamer'', vult Naomi aan. Ook laat Wim weten dat de kosten bewaking up to date is. Gabriëlle vertelt dat 12 september van zeven tot elf de Michael Jackson tribute avond zal zijn. Gabriëlle is nog bezig met het invullen van die dag, maar kaartjes zijn al te koop voor 7,50. Op die dag willen ze ook nog het één en ander gaan verloten, zoals LP's van vroeger, en kussens. Verder is Gabriëlle nog met een MJ quiz bezig. Ook wil ze kijken of ze een imitator kan regelen. Bjorn heeft voor haar een begroting gemaakt, want daar heeft Gabriëlle zelf geen verstand van. Voor de rest gaat er sowieso een geluidssysteem komen, en een dj booth. Bjorn kan zelf gaan draaien. Hij heeft dus een begroting gemaakt, en is er achter gekomen dat ze 35 kaartjes moeten verkopen om break-even te draaien.

Wim laat weten dat 11 september zijn familie langs komt. En Gabriëlle laat nog vlug weten dat ook haar shirtjes en boekjes nog steeds op de webshop te koop zijn. Rolf vertelt dat hij en Stefanie vrijdag hun eerste eters ontvangen. Vanaf nu kan iedereen diners, drie gangen menu's en dagschotels reserveren. Het menu zal elke week op de Utopia courant gezet worden, en het menu wat je daar tegen komt is dus voor de week daarna. De eerste menu's voor volgende week staan inmiddels online. Nicole laat weten dat ze vandaag vrij onverwachts nog een ''zieke'' tatoeage heeft mogen zetten. Het gaat steeds beter, en naar eigen zeggen gaat ze met grote sprongen vooruit. Ze is er superblij mee. Nicole wil ook weer gaan praten over een nieuw geld systeem. Een beetje bonus lijkt haar heerlijk. Ivan laat haar weten dat ze er pas weer over zouden gaan praten als ze 10.000 euro in de plus staan. Nog even afwachten dus. Bjorn wil ook nog twee dingen zeggen. Het bierfestival staat inmiddels op zondag 4 oktober gepland. Er zullen allerlei stands zijn van bier brouwerijen. Er zijn er al acht die definitief komen, en er komen er waarschijnlijk nog vier bij. Bezoekers kunnen een pakket kopen waar een glas en muntjes in zitten. Dan kunnen ze tijdens het bier festival allerlei verschillende soorten bier proeven. Muntjes zijn ook los te koop voor 2 euro. Ook zal er op die dag eten zijn van Le Luifel. een barbecue, en/of een varken aan het spit. Kaartjes zijn al te koop, en het is ook mogelijk om als bezoeker te komen. Dan betaal je vijf euro en hoef je geen bier te drinken.

Ook met de Halloween party zijn ze nog steeds bezig. Deze zal plaats vinden op 31 oktober. Zal geheel op zijn Amerikaans in het teken van Halloween zijn. Er zullen creeps aanwezig zijn, en er zal een grote ketel met punch komen. ''Eén en al spookhuis. Vanaf de poort al griezelen''. Ook zal er muziek zijn. Zal Bjorn gaan draaien. En zal zangeres Sascha Brouwer er zijn. Nicole wil nog één ding heel graag organiseren. Een Larp evenement. Gister was er een dame van één van de kramen. ''Die kent toevallig veel contacten, van mensen die dit soort festivals regelmatig organiseren''. Nicole krijgt die contacten doorgestuurd. Ze wil dit op korte termijn gaan organiseren. Iedereen in mooie kostuums. Op het weiland een steekspel. Boogschutter, misschien wel weer een valkenier. Een varken aan het spit. ''Helemaal in die sfeer met fakkels en vuurkorven. Supergezellig''. Nicole zal er samen met Wim voor gaan zitten zodat ze in contact komen met de juiste mensen. Ze hebben nog geen begroting, maar het gaat er zeker komen.

Gabriëlle laat weten dat Anita, die deze keer ook weer op de markt was, een dagje langs wil komen voor de Utopianen. Dan kunnen alle Utopianen een reading krijgen. En het enige wat ze er voor terug wil is dat ze mee kan eten. Benjamin laat weten dat zijn bundel online verkrijgbaar is, en dat zijn column ook nog steeds elke dinsdag online komt. Donderdag wil hij het programma presenteren voor de stichting van de maand. Deze maand staat in het teken van dier en natuur. Benjamin wil ook graag elke week één keer vegetarisch gaan koken. We krijgen een korte stream storing. Zodra we weer beeld hebben is Bas aan het woord. Hij wil een hostel beginnen. De camping loopt namelijk af, en in de B&B is er maar plek voor vier personen. ''We beginnen een hostel''. Waar mensen gewoon kunnen blijven slapen. Met stapelbedden, en geen ontbijt. Bas komt met het idee om dit in de fotostudio te doen. Maar dat vind Naomi natuurlijk niet goed. Weer ''haar'' fotostudio die genoemd wordt. Ivan zegt dat als ze het daar willen doen dat ze dan sowieso ook nog isoleer materiaal nodig hebben. Gina laat weten dat de B&B nu extra op zondag geopend is. En als mensen een keer door de weeks willen komen overnachten, dan kunnen ze mailen.

Bas grapt dat er morgen bouwers langskomen die de akker gaan overkoepelen. ''Nee grapje''. Hij heeft er alleen een mail uitgegooid voor een samenwerking. Ivan laat weten dat het laminaat ook een eigen leven begint te leiden. Ze moeten dus echt weten of Utopia door gaat, zodat ze aan de slag kunnen. Bjorn laat nog vlug weten dat de Fright night niet doorgaat vanwege de kosten. En Cees wil nog een nieuw voorstel doen. Hij zou het hartstikke leuk vinden om een Utopia shop te beginnen. Waarin ze alle merchandise keurig uitstallen voor het publiek. ''Mensen zien het, en zien doet kopen''. Dat lijkt Cees dus fantastisch om te kunnen doen. Als iedereen het goed vind wil Cees het verder uitwerken. Een nieuw gebouwtje buiten bij de akker, bij de uitgang. Ivan vindt het een top idee. Maar dan moeten ze wel producten ervoor hebben. De merchandise kunnen ze zelf maken. Ze hebben nog steeds 500 nodig voor de Plotter. Nicole laat weten dat Marianne er nog een workshop over komt geven.

Gina wil vervolgens afsluiten met iets leuks ''We hebben wit chocolade ijs. Nee nog iets belangrijkers. Waar is het oreo ijs? Het is weg. Ik heb helemaal niet geproefd''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.