Het centraal van 23 augustus 2015 ~ Utopia Gekte

8/23/2015

Het centraal van 23 augustus 2015

Even centraal

Om tien over twaalf zitten de bewoners er weer klaar voor. Het centraal. Benjamin mag dit keer beginnen. Hij laat weten een mailtje ontvangen te hebben van Jersey. Dat is het meisje waar ze ooit een pret pakket naar hebben opgestuurd. Benjamin kreeg een mailtje dat het meisje weer thuis is, en dat ze graag een keer naar de markt wil komen. Maar aangezien ze nog verzorging nodig heeft is het misschien slimmer om haar een keer door de weeks langs te laten komen. Dus ze komt een keer langs. Vervolgens komt Benjamin met een planning. Rob en Gina zullen samen in de kapsalon beginnen. Naomi zal foto's maken. Rob kan zich even later op de barbecue storten. Vanaf vier uur zal Ivan bij de stormbaan zijn. Nicole zal in het Cordwood nagels doen. Wim zal van half drie tot vijf klusworkshops geven. En het drinken moeten ze turven. Waar het precies voor is weten we niet. Misschien voor vanmiddag, want dan komt er een groep mensen naar Utopia voor een bedrijfsuitje. Benjamin zou het leuk vinden als Bas bij Baas Beach is zodat de mensen ook bij de dieren kunnen kijken. Het zijn volwassen mensen, met soms een kinderlijke gedachten gang. Volgens Benjamin kunnen ze zelf wel invullen hoe ze er mee om moeten gaan. De bezoekers mogen geen alcohol, dus Benjamin wil dat de Utopianen ook geen alcohol drinken. Roken is geen probleem. ''Maar doe het uit het zicht''.

Verder laat Benjamin weten dat de stichting van volgende maand in het teken dier en natuur zal staan. Ook wil Benjamin dat iedereen zijn eigen oude basisschool gaat benaderen. Benjamin gaat les pakketten aanvragen en wil die naar de basisscholen die interesse hebben toe sturen. Hij hoopt dat deze basisscholen dan een thema dag willen doen omtrent zwerfafval. En de klas die dat het leukste of beste doet vervolgens in Utopia uitnodigen. De bakken van Nederland schoon komen ook deze week. Ze krijgen er vier. En volgende maand(?) komen de recycle bakken. Verder heeft Benjamin contact opgenomen met stichting jarige jop voor een eventuele samenwerking. Naomi heeft niks te vermelden tijdens dit centraal en laat weten dat ze het gister een leuke dag vond. Stefanie denkt er hetzelfde over. Nicole heeft wel iets te zeggen. Buiten het tatoeëren om wil ze deze week gaan zitten voor een idee dat ze vorige week al opperde. Ze wil ontzettend graag een lagerhuis in Utopia organiseren. Ook met mensen die dat programma presenteren. Zoals Paul Witteman. Ze wil de groep dan in tweeën verdelen en vervolgens gecontroleerd debatteren over maatschappelijke stellingen. Ze zou het leuk vinden als iedereen een stelling bedenkt. De stellingen worden een week van tevoren bekend gemaakt zodat iedereen er over na kan denken. Ze wil Hagenees Henk Bres uitnodigen. En Prem eigenlijk ook heel graag. Ook vermeld ze dat ze vanavond beginnen met het echte weerwolven.

Ivan is nog steeds bezig met de markt van 30 augustus. Sinds vanochtend hebben ze 24 standhouders die definitief komen. De kaartverkoop loopt nog steeds maar mag best harder wat Ivan betreft. Daarom is het belangrijk dat ze morgen van negen tot vier met zijn allen het terrein op gaan om dat schoon te maken. Om zich voor te bereiden op de markt en zwerfafval weg te halen. Bjorn gaat morgen bellen of ze maandag en vrijdag de bakken komen legen. De markt is dus volgende week zondag en de kaartverkoop kan dus beter. Er is nog werk te doen. Na morgen zullen ze samen barbecueën en volgt er een verrassing. Bjorn is bezig geweest met het regelen van een karikatuur tekenaar. En die komt ook zondag. ''Supervet''. Ook benadrukt Bjorn dat er tijdens de markt live muziek aanwezig zal zijn. En dat er dinsdag van acht tot tien nog een standhouders borrel op het terrein zal zijn. Ivan neemt het woord weer over. Een tijd geleden toen Rolf net binnen was heeft Ivan gevraagd of ze na wilden denken over wat ze nou aan het doen zijn, en waar ze naar toe willen. Ivan zou het fijn vinden als ze die discussie volgende week kunnen voeren. ''Denk er over na''. Ook lijkt het hem leuk om de Topi van de week verkiezing weer te herintroduceren. Hoeft niet per se op dezelfde manier als voorheen, maar een variant daarop, aangezien Ivan het ook belangrijk vindt dat mensen waardering krijgen voor wat ze doen. Van Gina hoeft het niet. Die heeft er duidelijk geen zin in.

Mark begint over de kroegennacht. De cijfers. Volgens hem was het een verstandige keuze om Frans Duijts te verplaatsen en daarvoor Sjaak Verkade in te huren. Sjaak wil volgende keer weer langs komen en dan kosteloos. Ze hebben 1800 euro aan omzet gecreëerd. Hebben het break-even punt van de kaartverkoop niet gehaald. 80%. Maar hebben wel een goede winst van 800 a 900 euro verdiend. Ook hebben ze voor het eerst met de groene muntjes gewerkt. Er zijn door de bewoners 150 groene muntjes uitgegeven. Dat betekend dat er 225 euro aan drank door de Utopianen is opgedronken. Dat is de verkoopwaarde, dus de inkoop ligt lager. Mark vertelt dat ze weer twee leuke B&B overnachtingen hebben gehad. En dat ze best feestjes met de camping en de B&B kunnen combineren. Waarom maken ze daar geen gebruik van. ''Ook de horeca wordt er bij betrokken. Rolf en Stefanie zijn daar goed mee bezig, maar waar is Cees in dit verhaal?''. Rolf vertelt dat ze al een paar keer een afspraak wilden maken en dat ze dat dan elke keer moeten verplaatsen omdat Cees nog even moet roken, of nog even dit of dat moet doen. Maar volgens Cees is het niet zo gegaan. Volgens hem was Stefanie de eerste die afhaakte. Hoe dan ook, er moet een nieuwe afspraak komen.

Wim, Rob en Cees hebben ook niks te zeggen. Althans, Cees zegt van niet maar komt toch met wat mededelingen. Morgen komt de eerste proef ansichtkaart. De eerste voorbeelden. Een nieuw product voor de merchandise. Dan kunnen ze even kijken hoe het er uit ziet en kunnen ze een go geven. Cees wil deze week nog even leuke foto's gaan maken samen met Naomi, en dan kunnen ze daar ook mee starten. Bas wil alleen nog snel pers foto's laten maken voor het kickboksgala. Hoe sneller hoe beter, dan kunnen ze daar ook mee verder. Gabriëlle en Rolf hebben ook niks te zeggen. Rolf meld alleen dat gister zijn eerste echte feestje in Utopia was, en dat het super gezellig was. Bjorn heeft natuurlijk wel iets te melden, maar hij zegt het kort te houden ;). Hij is samen met Rolf bezig geweest met het organiseren van een aantal evenementen. Eén daarvan is het bier festival. Dat houd in dat er verschillende bierbrouwerijen naar Utopia zullen komen met verschillende soorten bier. Er kunnen dan bezoekers langs komen. Ze kunnen dan eten, barbecueën, of een varken aan het spit. De bezoekers kopen een glas, krijgen daar muntjes bij. En kunnen dan allerlei verschillende biertjes proeven. Bjorn zit er aan te denken dat er tussen de 50 en 60 biertjes zullen zijn. De gehele dag kunnen ze dan speciale biertjes proeven onder het genot van een muziekje en een hapje. Het zal voor de Utopianen niks kosten. Ze hebben alleen de kosten voor het aanschaffen van de glazen. Maar die kosten krijgen ze terug met de kaartverkoop. Vervolgens zullen ze 50/50 de winst verdelen. De ene helft van de verkochte biertjes gaat naar de bierbrouwerij, en de andere helft gaat naar de Utopia BV. Ze hebben geen risico en kunnen het dus meteen online gooien. 4 oktober zal het plaats vinden. Het zijn trouwens kleine glaasjes, ''een echte proeverij en dus zeker geen zuipfestijn'', vult Rolf aan. De toegangsprijs is trouwens 20 euro.

Verder zijn ze bezig geweest met de Halloween party die plaats moet gaan vinden op 31 oktober. Volgens Bjorn wordt het ''super kicken''. Alles zal leuk aangekleed worden met spinnenwebben en doodskisten. Er zullen 5 creeps rondlopen die mee feesten. Er zal een artiest zijn, en Bjorn zal dj zijn die avond. Hij wil een rookmachine aan de voorkant van de loods zetten. Iedereen moet verkleed komen. Hij wil punch maken met ogen, botten en monsterdarmen er in. En dat is dan alleen nog maar de avond. Overdag willen Bjorn en Rolf kinderen uitnodigen om pompoenen uit te snijden. En bijvoorbeeld een spooktocht te houden. Ze zijn break-even bij een verkoop van 70 kaarten. De kosten van de kaartjes zijn 10 euro. Eigenlijk zijn ze pas bij 100 verkochte kaartjes break-even, maar iemand neemt al 30 mensen mee. In totaal kunnen er 250 personen komen, maar 100 is dus al goed. Bjorn denkt dat het een leuk feestje wordt. Ook hebben ze in september nog een feestje staan.

Gina laat weten dat ze vanavond iedereen een paar minuten individueel nodig heeft voor haar kleding collectie. Verder vertelt ze dat ze niet meer mee gaat doen met het boksgala. Maar dat ze wel wil blijven trainen. Het is een goede uitlaatklep voor haar, en ze wil een killer body. Ondanks dat ze dus niet meer wil boksen op het gala, wil ze wel rondemeisje zijn. Er volgt een streamlock. Zodra we weer beeld hebben is Benjamin aan het woord. Morgen komen zijn bundels en die kunnen dan hopelijk die avond nog op de webshop. Ook wil hij nog een keer duidelijk maken dat als iemand mailtjes leest of verplaatst, ze die mailtjes ook weer op ongelezen moeten zetten. Hij komt nog steeds regelmatig mailtjes tegen in zijn mailbox die op gelezen staan, waardoor hij ze pas veel te laat ontdekt. Het centraal is daarna om 12:57 weer afgelopen. Benjamin laat nog vlug weten dat Marciano en de mannen tussen twee uur en half drie langs zullen komen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.