Het centraal van 19 augustus 2015. Deel 1 ~ Utopia Gekte

8/19/2015

Het centraal van 19 augustus 2015. Deel 1

Cees krijgt het te verduren

Begin deze middag is er weer een centraal geweest. We kunnen zeggen dat het record weer verbroken is want dit centraal duurde maar liefst 2 uur en 15 minuten. Met de korte pauze er bij gerekend. Nu het eindelijk afgelopen is kunnen we weer alles uit gaan typen. Ga er maar goed voor zitten want er is veel besproken, dus ook veel om terug te lezen.

Voor het centraal van start gaat meld Naomi alvast dat de Miss Nederland kalenders gewoon voor 10 euro verkocht moeten worden. Eerst wilden ze de kalender voor 15 euro per stuk gaan verkopen zodat ze er zelf ook wat aan verdienen. Maar helaas. Dat mag niet. Om 12 uur is iedereen verzamelt en kan het centraal van start gaan. Ivan zegt dat de markt goed loopt. Ze hebben nog ruimte voor vier extra standhouders, en hebben er ook weer een hoop nieuwe standhouders bij. Waaronder iemand die brocante spullen verkoopt. Een suikerspin en popcorn kraam. Kunst van Ria. Deze dame schildert Disney karakter zoals sneeuwwitje, maar doet dat op haar eigen manier. Ook maakt ze er wenskaarten van. Stoer en Chique, één van de vaste kramen, komt nu ook met mannenkleding. Er is een nieuwe ijsboer. Er komt een shisha lounge. En er komt een standje met grote maten kleding van maat 42 tot maat 60. Verder is Ivan onder andere nog bezig met een Chinese thee? stand en een manden vlechter.

Marianne is gister langs geweest en nu hebben ze de optie om een machine aan te schaffen waarmee ze eigen promotie artikelen kunnen maken. Ze kunnen er mee etsen. Fluffy prints op t-shirts maken. raamstickers, meubelstickers, het kan allemaal. Met die machine kunnen ze op aanvraag gepersonaliseerde merchandise maken. Zelfs met steentjes en glitter kan er gewerkt worden. De machine kost 500 euro, en dan krijgen ze er een hoop spullen bij. Vinyl papier, glitter papier, ets spul. En nog meer. Cees vraagt hoeveel het kost, terwijl dat dus al vertelt is. Ze leggen het nog maar een paar keer uit, want Cees begrijpt het niet. Tijdens de kroegennacht en op de markt zal de dame er ook zijn met het apparaat. Dan kunnen ze alvast kijken hoe het werkt. Ook geeft Ivan nog steeds bootcamps, dus daar kunnen mensen zich nog steeds voor aanmelden. Nicole laat weten dat er vanmiddag een kinderfeestje is, waarbij er vijf dames langskomen. En ook de Prinsessendag zit er aan te komen. Ivan wil nog even zeggen dat ze aanstaande maandag van negen tot vier een dag bezig moeten zijn met het schoonmaken van het terrein. Daarna hebben ze een leuke verrassing voor iedereen. Een beloning voor de inzet.

Mark is bezig geweest met cijfers. Op dit moment staan ze 3900 euro in de plus. Alle kosten die er aan zitten te komen zitten daarbij. De komende markt geld als dekking voor de vaste kosten, dus het kan als het goed gaat alleen nog maar stijgen. De kroegennacht loopt inmiddels ook een stuk beter. Ze staan over het algemeen in de plus. Maar over het boekjaar 2015 staan ze zwaar in de min. Begin van het jaar zijn ze begonnen met een plus saldo van 23.000. Mark hangt een onsamenhangend verhaal op over dat Giorgio dat nog tegoed heeft. En zodra Nicole zegt dat het bedrag toch verdubbeld was zegt Mark ''Nee joh gekkie''. Volgens hem is dat wel gezegd maar is dat niet zo. En dan opeens zegt hij dat Giorgio het geld al wel ontvangen heeft. Maar wil er verder niet meer over door gaan. Een erg onduidelijk en raar verhaal dus.

Mark vertelt samen met Gina bezig te zijn om de wellness om te toveren tot B&B. Daarvoor hebben ze een investering nodig. Maar die investering is in principe al terug verdiend want er zijn al boekingen. Ze hebben onder andere dekbedden, overtrekken en een matras nodig. Daarvoor hebben ze 230 euro nodig. En aangezien de B&B best wel druk bezocht is willen ze een extra dag B&B inplannen. Gina dacht aan de donderdag, dan hebben ze donderdag, vrijdag en zaterdag B&B, en hebben ze zondag ''rustdag''. De anderen lijken het wel eens te zijn met dit idee. Mark geeft aan gister een beetje geagiteerd/geïrriteerd te zijn geweest door kleine geluidjes. Soms heeft hij het gewoon even gehad. Dit keer kwam het door de keuken. Cees staat daar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ook als iedereen al op bed ligt, en het is nogal gehorig. Mark wil een tijdsklok in de keuken voorstellen en hanteren. Gina en Stefanie zijn het daar wel mee eens. En Naomi oppert gewoon een avondklok voor alles. Kletsen kan gewoon, maar geen werk meer. Geen wasmachines of zaag of iets dergelijks. Maar volgens Cees zitten de anderen nog gewoon te kletsen als hij daar aan het werk is. Gina ligt boven op de vide, het is heel gehorig en zij heeft er ook last van. ''Maar is prima'', laat Cees weten. Benjamin vult het nog even aan door te zeggen dat iedereen gewoon zijn zender om moet houden. Als er zenderchecks komen 's ochtends of 's avonds, zit je rechtop in bed.

Cees zegt dat iedereen zijn bord na het eten op moet ruimen. Dat gebeurd volgens hem namelijk niet meer. Mark heeft nog een puntje. Mensen zien af van het boeken van de B&B omdat er bewoners in de B&B slapen. Het is belangrijk dat mensen weer liggen waar ze horen te slapen, dus Cees moet weer uit de wellness. Ivan vindt dat ''bullshit''. Je ziet die man de hele dag dus als hij zich 's nachts even terug wil trekken, boeiend. Gina benadrukt dat Cees maar een week in de loods heeft geslapen. Het is volgens haar kiezen voor de makkelijkste weg. Hij probeert het niet eens. Hij wist waar hij zich voor op gaf. Gina irriteert zich er blijkbaar enorm aan aangezien ze begint te schreeuwen en te tieren.''Je irriteert me tot hier. Niet eens meer tot hier, maar tot daar'', roept ze opgefokt. Maar bij Ivan komt het nog steeds niet binnen. Als je naar een hotel gaat, slapen er ook andere mensen in hetzelfde bed. Gina blijft op opgefokte toon door discussiëren. Ivan is van mening dat ze het groter maken dan het is. Blijkbaar zijn er genoeg aanvragen want er komt zelfs een extra B&B bij. En met Chris kon het ook, die kreeg ook een eigen ruimte. Volgens Ivan maken ze zich echt druk om niks. Het is nog geeneens een B&B.

Cees verdedigt zichzelf ook nog maar eens. Ivan zou hem daar heen ''gestuurd'' hebben met zijn matras. En tot nu toe werd het gedoogd. Maar als Cees er niet meer mag slapen is hij van mening dat anderen ook niet meer in B&B/wellness en Cordwood mogen slapen. Cees is ook van mening dat het niks aan het groepsproces bij draagt om weer in de loods te komen slapen. Hij gaat pas slapen als de rest slaapt, en wordt ook weer wakker voor de rest wakker wordt. En hij is iedereen tot last, want Naomi kwam een keer klagen dat hij te gehorig was. Ivan blijft het ook bullshit vinden en de discussie gaat nog wat langer door. Volgens Ivan komen mensen voor de Utopia ervaring en slapen er in hotels ook veel verschillende mensen in hetzelfde bed. Gabriëlle is van mening dat ze de mailtjes niet te licht op moeten nemen. Maar volgens Ivan moeten mensen die er moeite mee hebben zichzelf gewoon niet aanmelden. Gabriëlle zegt dat dat dan overal mee is. Vindt je de markt niet leuk, meld je dan niet aan. Normaal doe je er iets aan zodat mensen wel willen komen, is Gabriëlle van mening. En Benjamin benadrukt dat mensen nu kunnen zien wie er slapen en wat er gebeurd, en bij een ''hotel'' zijn er geen livestreams. Ze moeten het heel serieus nemen vindt hij. Naomi zien we op dat moment weg lopen. Blijkbaar heeft ze genoeg van de discussie.

Bij Cees valt dat niet goed. Het is een centraal en er lopen gewoon mensen weg. ''Vindt je het gek. Deze oneindige discussie'', reageert iemand. Stefanie benadrukt dat als mensen de wellness zien, ze het dan het huis van Cees noemen. Maar dat vindt Cees onzin. ''Is het een B&B of een chill ruimte voor de Utopianen'', roept Benjamin. Opeens lijkt het centraal over te zijn. Iedereen staat op en loopt weg.

Cees loopt naar Gina toe en vraagt waarom ze nou zo boos deed. Maar Gina heeft geen zin het erover te hebben en loopt weg. Ze laat weten dat het maar goed voor Cees is dat ze nu weg loopt. ''Nou dat klinkt niet zo vriendelijk'', laat Cees weten. ''Is ook niet vriendelijk bedoeld'', reageert Gina. Er volgt een streamlock. Na de streamlock gaan ook Ivan en Cees er samen over door. Ivan wou dat elke klacht zo serieus genomen werd. En waarom praten ze zo negatief over hun klanten. Dat is nog erger. Cees benadrukt dat er nog klachten van vorig jaar liggen waar niks mee gedaan is. ''Stelletje gekken''. Ook buiten bij het rokersbankje gaan ze er over door. Waarom zouden ze bijvoorbeeld negatief over hun zakelijke relaties/bezoekers/streamers lullen. Waarom wordt daar niks mee gedaan. Nicole is het daar mee eens, ook al noemde ze de streamers gisteren nog hooligans. ''Dat Gina zich zo druk maakt om iets'', moppert Cees ook nog even verder. En dan lijkt het opeens dat het centraal weer doorgaat. Iedereen loopt weer naar binnen.

Deel twee van het centraal kan je hier lezen. We zijn namelijk verder gegaan in een andere blog, anders werd deze wel heel erg lang. Filmpjes van het centraal kun je terug vinden op Ugge.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.