Het centraal van 19 augustus 2015. Deel 2 ~ Utopia Gekte

8/19/2015

Het centraal van 19 augustus 2015. Deel 2

Het centraal gaat toch verder

Na deel 1 van het centraal en een plotselinge ''pauze'', besluiten de bewoners toch verder te gaan met het centraal omdat er nog veel meer te bespreken is. Als iedereen weer bij elkaar gekomen is laat Wim weten dat de heren wc lekt en dat hij daar nieuwe dingen voor heeft bestelt. Stefanie gaat samen met Rolf de horeca keuken op pakken, ze hebben al wat verzoekjes. En ze is natuurlijk nog bezig met het tatoeëren. Rob laat weten dat mensen zich nog op kunnen geven voor de BBQ. En er zijn zaadjes bestelt voor de akker. Daar komen nu wintergroenten op. Ook vertelt Rob dat een deel van zijn familie morgen op bezoek komt. Gina vertelt dat er in de kapsalon nog steeds kortingen gelden. Zo is er een korting van 25% op een knipbeurt. En krijg je 15% korting bij een verfbeurt. En er komt nog een andere actie aan. Verder heeft ze hulp nodig bij haar kleding collectie. Mede bewoners mogen hun voorkeuren aangeven. Gister was Gina's bonus papa jarig en daar moet nog voor gezongen worden.

Na een verjaardagsliedje komt ook Gabriëlle aan het woord. Haar roti avonden gaan goed. Gisteren had ze acht man, en deze week en volgende week krijgt ze nog meer eters. Via de webshop kunnen nog meer mensen zich aanmelden. Ook haar bundel is nog te koop, en ze is druk aan het nadenken over spullen voor op de markt. Naomi begint over het centraal van gisteren. Deze maand is ''kut'' voor haar geweest, en ze heeft het zwaar gehad. Alles kwam er gisteren uit en ze zegt dus sorry voor haar huilbui. Samen met Nicole is ze bezig geweest voor de prinsessendag. Morgen komen er tien meisjes met hun begeleiders naar Utopia. Ze komen theeleuten. Cupcakes versieren. Hun haren en nagels zullen gedaan worden. (Al laat Gina nu weten dat ze er morgen niet is. Dat denkt ze???). Maar dat lossen ze wel op. Er komt een fotoshoot. Ze zullen frietjes gaan eten, en hopelijk hebben ze dan een leuke en gezellige dag gehad. Verder is Naomi bezig met een academie die ze wil gaan organiseren over de ''ziekte'' fibromyalgie. Bijna niemand kent het en daar gaan ze zich dus hard voor maken, vult Benjamin aan. Deze academie zal waarschijnlijk op 28 augustus plaats gaan vinden, om zeven uur.

Op 5 september van zeven tot tien komen er mensen met een onzichtbare spierziekte dineren. Naomi hoort zo snel mogelijk hoeveel mensen er komen. Ze denkt aan ongeveer twintig mensen. Voor de kroegennacht zijn er nog steeds kaartjes verkrijgbaar. Het loopt nu. Ook de mystery guest is inmiddels bekend. De Dikdakkers komen. Zij zijn bekend van het liedje ''cowboy's en indianen''. De actie dag die eigenlijk gisteren al zou zijn, zal nu plaats gaan vinden op de 27e. Naomi benadrukt dat haar mede bewoners op die dag geen afspraken in moeten plannen. Ook vertelt ze over de Miss Nederland kalenders. Kim Kötter kwam eergisteren langs met de kalenders, en die zullen vanaf vandaag op de webshop te koop zijn voor 10 euro. De opbrengst gaat naar stichting hulphond. Verder is ze met nog meer dingen bezig. Zo is ze tassen aan het ontwerpen. Omar komt de 25e langs met het eerste sample, en die dag zullen ze ook de productie kosten bespreken. Verder is ze bezig met een runway show en misschien wil ze ook nog wel een model contest houden eind oktober. Maar ze moet nog even kijken of daar plek voor is. Nu ze klaar is met praten heeft ze ook voor iedereen nog een leuke verrassing. Ze heeft post gehad, en haar zusje Indy heeft voor elke Utopiaan een tekening gemaakt. Naomi deelt de tekeningen uit. Indy heeft elke Utopiaan nagetekend en dat heeft ze heel goed gedaan. ''Dankjewel Indy'', klinkt er. Gina ontdekt al snel dat ze op de tekening zes vingers heeft. Stefanie heeft vier vingers en vijf vingers. Nicole zegt scheel te kijken. En Gabriëlle en Wim zijn helemaal blij. Gabriëlle heeft sproetjes, mooie tanden, en ze is slank.

Benjamin heeft het over een samenwerkingsovereenkomst met Wecycle. De directeur komt boxen brengen, en met de bakken is Benjamin nog steeds bezig. De 26e komt er een gezin voor een fotoshoot (en een verwendag?). Benjamin wil het gezin de Utopiaanse ervaring geven. ''Forget about the sickness''. Ook heeft Benjamin zich op een heleboel andere dingen gestort. Zijn bundel komt na het weekend misschien wel op de webshop. 10% van de opbrengst gaat naar de gouden pot. En zijn column komt elke woensdag op de Courant. Benjamin is ook bezig met de stichting van volgende maand. Hij wil natuur en dier niet vergeten, dus heeft contact gelegd met stichting wakker dier, en zinloos geweld tegen dieren. Nicole zegt ook nog wel een stichting in gedachten te hebben. Benjamin vertelt verder en laat weten dat als iemand iets gebruikt heeft, ze het ook weer op moeten ruimen.

Cees laat weten dat zijn 2e dochter ook sinds 2 jaar Fibromyalgie heeft. Dus zijn dochter kan misschien ook wat betekenen. De man die geïnteresseerd was in het huren van een stukje tuin bleek toch niet meer geïnteresseerd, en Cees denkt dat het dus toch niet gaat werken. Het lijkt hem beter om dit idee te laten varen. ''Soms heb je ideeën die anders lopen dan we denken. Dus bij deze''. Volgens Cees kunnen ze zich nu beter concentreren op eigen ontwikkeling en dit verhaal vergeten. Stefanie zit op dat moment met een gemene grijns op haar gezicht en kijkt continu om haar heen om ook anderen mee te trekken in haar uitlach moment. Ivan zegt dat ze nu dan achter de kerstbomen aan gaan. Hij vertelt dat ze ook voor een prikkie aan wintervaste planten, fruit en tomaten kunnen komen. Cees begint nog maar eens over de klachten. Hij is in de mails gedoken en is er achter gekomen dat er heel veel oud zeer en klachten zijn. Hij heeft net in de discussie gemerkt dat de klant koning is. Er zijn levertijden afgesproken die niet nagekomen worden. En samen met Gabriëlle heeft hij het een en ander opgelost. Hij vindt het leuk om te zien wat je dan terug krijgt van een klant die al min of meer gezegd had een boekje te willen bestellen, maar had gezegd ''ik kijk wel uit''. Ook nu Gaby weg is. Er stonden nog wat afspraken met klanten. Cees wil kijken of ze iets door kunnen geven aan Gaby, en dat ze kunnen kijken of Gaby die tekeningen vanuit thuis dan alsnog wil afmaken. Zodat de afspraken buiten Utopia om toch nog worden nagekomen.

Cees laat weten dat er gister een mail binnen is gekomen van de fabrikant van de computer. Er is meer mee aan de hand dan alleen het gekraak. En gezien de leeftijd is het misschien niet verstandig om de laptop te laten repareren voor 251,55. Misschien kunnen ze beter naar andere mogelijkheden kijken. Het lijk Ivan verstandig om naar een desktop te kijken. Over naar het volgende puntje. Cees heeft naar de merchandise gekeken en oppert het idee om shirts te maken met teksten zoals: ''I rest my Cees. Just in Cees. Cees Closed'', enzovoort. Als mensen dat leuk vinden kunnen ze dat gaan doen. Ook ansichtkaarten maken met Utopia er op lijkt hem een leuk idee. Zelf noemt hij het zelfs een briljant idee. Mark oppert het idee om Utopia stickers te maken. En Ivan denkt dat Naomi Cees er wel bij kan helpen door samen met hem foto's te gaan maken van plekken in Utopia.

Rolf heeft ook nog een voorstel. Hij wil dat mensen voortaan voor het centraal begint, punten opschrijven in de agenda, zodat inzichtelijk is wat er gebeurd en wat ze gaan bespreken. Rolf mist dat nu, dus misschien kunnen ze dat weer gaan oppakken. Ook heeft Cees nog een vraag over de horeca keuken. Hij hoorde daarnet dat Rolf en Stefanie dat samen op wilden gaan pakken. Maar Rolf had Cees ook het voorstel gedaan om met zijn drieën samen te gaan werken. Daar heeft hij nu niks over gehoord. Rolf zegt dat ze daar nog voor gaan zitten. Op dit moment zijn er twee aanvragen voor Rolf en Stefanie. Ze gaan kijken hoe het werkt, en dan Cees er zeker bij betrekken. Het verbaasd Cees dat ze dat nog niet met hem hebben besproken. En er volgt een discussie over wat er wel of niet gezegd is.

Gina bied haar excuus aan voor haar botte gedrag. De afgelopen dagen zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten. Ook Bjorn komt nog aan het woord. Hij laat weten dat de band avond met Noekje supergezellig was. Er waren die dag 30 kaartjes verkocht. Ook waren er nog B&B gasten en camping gasten, dus zo'n 40 mensen. Het was een leuk groepje, het kon meer, maar was leuk. Ze hebben een omzet gehaald van 816 euro. Dat betekent een winst van 566 euro. Het was dus een leuke vrijdag avond. Ze hebben zelf gedronken, maar tegelijkertijd ook geld verdiend. Zeker voor herhaling vatbaar vindt Bjorn. Ook wil hij het nog even hebben over volgende evenementen. Zo zijn Mark en Benjamin met een Oktoberfest bezig. Al zegt Benjamin dat hij een stapje terug neemt. Hij wil zijn focus op de stichting leggen. Bjorn wil ook met Halloween iets gaan doen. Een Halloween feest, en een Utopia freak night waarbij er dertig enge mensen op het terrein rondlopen. Mensen komen in groepjes letters verzamelen, en als ze die letters hebben kunnen ze de loods in om naar een oplossing te zoeken. Ze maken dan ook kans op leuke prijsjes. De leukst geklede persoon bijvoorbeeld. Ze gaan die dag mensen de stuipen op het lijf jagen en volgens Bjorn wordt het een super vette avond. Maar hij is er nog mee bezig.

Ook wil hij een bierfestival/proeverij organiseren. Hij wil dan 15 brouwerijen naar Utopia krijgen met tientallen bieren. Waar de Utopianen en gasten van kunnen proeven. Denk dan onder andere aan bier met whiskey. Bier met chocolade, en bier met fruit. Ook zal er eten aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld een varken aan het spit. Ze kunnen ook kijken of ze het Oktoberfest kunnen combineren met de markt. Verder is Bjorn bezig met voetbaltrainingen. Voorheen noemden ze dat een voetbal clinic, maar Bjorn wil het voortaan Utopia voetbaltraining noemen. Ook zijn ze nog bezig met een LARP dag. 

Om het centraal af te sluiten wil Bjorn de goodiebag gaan verloten. Naomi heeft toevallig een shirt aan met daarop het nummer ''81''. William Venema wint dus de goodiebag. Gefeliciteerd!. Naomi roept nog snel dat ze straks een rooster op zal hangen voor morgen. En daarna is om 14:15 het centraal eindelijk weer afgelopen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.