Het centraal van 13 augustus 2015 ~ Utopia Gekte

8/13/2015

Het centraal van 13 augustus 2015

Centraal met nieuwkomers Roelie en Rolf

Deze middag rond twaalf uur gingen de bewoners centraal. Wim mag dit keer het centraal openen, en laat weten dat de kraan op de akker spoorloos verdwenen is. Niemand weet waar de kraan is, en dus stelt Wim voor om een nieuwe kraan te bestellen. Ook laat Wim weten dat de oude bar in principe weg kan. Hij is al begonnen met het slopen. En dan de postmix. Met dit weer vliegen er allemaal wespen in en dat vindt Wim niet fris. Hij wil overgaan op flessen. Prijstechnisch is er bijna geen verschil, dus dat hoeft ze niet tegen te houden. De postmix kunnen ze dan op MP zetten. Wim heeft geen investering nodig. Wel heeft hij iemand nodig die hem wil helpen met hout zagen in de werkplaats. Mark zegt morgen wel te willen helpen.

Gaby laat weten dat ze tekenspullen binnen heeft gehad. Ze kan dus weer volop aan de slag. Gaby is ook bezig geweest met ''de quote van de dag''. Ze heeft een pot gevuld met briefjes. Met op de briefjes bijbelse wijsheden. ''Soms geeft het je kracht''. Gaby zegt er zelf echt kracht uit te halen, en gaat breder denken. Als iemand er behoefte aan heeft kunnen ze dus een kaartje trekken. Gaby geeft vervolgens de pot door, zodat iedereen een kaartje kan pakken. ''Leuk Gaby'', laat Benjamin weten. Naomi vertelt dat ze gister een gesprek heeft gehad met iemand van spierziekte Nederland. En ze vinden het leuk om samen een diner te organiseren. Ze hebben er voor gekozen om mensen met onzichtbare spierziekten hierheen te laten komen, zodat ze hun zegje kunnen doen. Naomi is bezig met het maken van uitnodigingen, en ze denkt dat het eind van de maand plaats kan gaan vinden. Ze houd iedereen er nog over op de hoogte. Mede bewoners wijzen Naomi op de kroegennacht, waar ze als ze slim is ook wat over zegt. Naomi geeft aan dat niet te kunnen, dus maken anderen de reclame voor haar. Wel vertelt ze dat er de 18e een actiedag gehouden wordt. Dat er zondag een verwendag is voor iemand met een spierziekte, en dat de 21e de prinsessendag is.

Rolf had niks te zeggen, maar Roelie geeft aan dat ze niet had verwacht zich zo snel op haar gemak te voelen. Verder kunnen we niet volgen wat zij te zeggen heeft, aangezien onze stream vast hangt en foutmeldingen blijft geven. Zodra we weer beeld hebben is Benjamin aan het woord. Er heeft een oma? gemaild voor een verwendagje. En die gaan ze dus verwennen. Om 2 uur komt ze. ''Wat wordt er verwacht?'', vraagt Ivan. Benjamin legt uit dat het een verwendagje wordt zoals de Utopianen dat kunnen, met een fotoshoot en de nagels die gedaan worden. Verder kunnen ze kletsen en kennismaken. Ook zal er een bedrijfsuitje plaatsvinden in Utopia op de 23e. Dat zal een middag vullend programma zijn. Benjamin heeft al een programma en rooster klaarliggen. Zijn bundel is naar de drukker en daar in staat een samenvoeging van zijn gedachten, gedichten, en Utopiaanse monumenten, zoals de stal, de liefdesschommel, en dergelijke. Het zal iets van 10 euro gaan kosten, en 10% van de opbrengst gaat sowieso structureel naar de gouden pot. Misschien iets meer.

Bjorn laat weten dat morgen op 14 augustus de Utopia band avond zal plaats vinden. Deze is door Stefanie ontstaan die helemaal gek is van Anouk. Ze waren dus op zoek naar Anouk, maar die had geen tijd. Nu komt dus de band Noekje naar Utopia. Dat is de nummer 1 tribute band van Nederland. En zij gaan in Utopia een avond vullend programma neerzetten met covers van Anouk. Kaartjes zijn nog te koop. Kosten 10 euro en daar krijg je een consumptie muntje bij. De avond begint om acht uur en duurt tot elf uur. Ivan laat weten het niet handig te vinden dat Bjorn wacht tot de laatste dag met het maken van een rooster. Dat moet hij voortaan eerder inplannen. Nicole zegt dat ze morgen gewoon moet tatoeëren, dus zij kan niet ingeroosterd worden. Verder somt Bjorn de komende evenementen nog even snel op. De 22e is de kroegennacht. 12 september is de Michael Jackson avond. 12 oktober is de live in de loods met Nick en Simon. Eind oktober komt er een live in de loods van Xander de Buisonjé. En 30 augustus is de eerstvolgende markt.

Gabriëlle wil nog even voortborduren op 12 september. Ze zegt dat dan de Michael Jackson avond is. De avond zal duren van zeven tot tien. En kaartjes zijn nog steeds te koop. Ook maakt ze nog even reclame voor haar blog ''Gabsolina.wordpress.com''. En haar gedichten bundel die nog steeds te koop is. Bjorn laat nog snel weten dat evenementen, mits anders aangegeven. 16+ zijn qua toegang. Bas laat weten dat op alle drankflesjes, behalve de Mexicaantjes, statiegeld zit. ''Dus niet weggooien'' Ook heeft hij onderbroeken en sokken gekocht, dus de mensen die daar iets van nodig hebben kunnen iets uitzoeken. Rob laat weten dat de verwendag online staat. Kost 40 euro per persoon, en je kan maximaal met vier personen tegelijk komen. Zo'n verwendag bestaat uit een stoelmassage, en daarna haren föhnen, knippen en stijlen. Ivan vertelt dat 30 augustus weer een markt is. En dat het net zo druk en gezellig beloofd te worden als de vorige keer. Kaartjes zijn nog te koop, en Ivan wil maximaal 25 standhouders regelen deze markt. De stands moeten niet teveel verspreid over het terrein, aangezien het knus moet blijven. Als er mensen zijn die met een standje op de markt willen staan kunnen ze zich nog aanmelden. Ivan is in het bijzonder nog op zoek naar mensen die authentieke producten verkopen. Producten met een verhaal. Ook deze markt zal het weer 1 shift zijn van elf tot vijf. En Ivan is nog bezig met de promotie. Bas vraagt of het voetenvrouwtje nog een keer langs kan komen. De pedicure. Ivan zegt dat ze daarvoor gaan kijken. Dinsdag 24 augustus zal er een standhouders borrel zijn. En de maandag voor de markt wil Ivan met de hele groep het terrein netjes maken.

Ook wil Ivan merchandise on demand aanleveren, en Utopia merchandise zoals Utopia sokken en Utopia mokken gaan verkopen. Verder wil hij weer bootcamps gaan aanbieden. Dus vanaf heden kan je je daar weer voor aanmelden. Nicole laat weten dat mensen nog steeds aanvragen kunnen doen voor tatoeages, staat nog steeds op de webshop. Als je mailt zeg dan wat je wil, en vermeld je telefoon nummer. Nicole laat weten dat ze alleen telefonisch afspraken maken. Ook willen ze in de mail het liefst een foto er bij. En pas bij een aanbetaling is het bevestigd. 30 euro. Nicole laat weten vanaf vandaag twee snipperdagen te hebben. Dus kom niks aan haar vragen want ze doet het toch niet. Ze heeft burn-out achtige klachten, dus moet even rustig aandoen. Vrijdag komt de arts weer langs. Ivan wil toch ook nog even iets zeggen. Bas heeft kickbokstrainer Fitz geregeld, en 26 september is er een kickboksgala. Bas moet het woord overnemen en laat weten dat er op de 26e een toernooi komt, en dat het heel leuk wordt. ''En Ivan gaat er aan'', lacht Bas. De Utopianen zullen kickboksen, maar er zullen ook professionals komen. En volgens Ivan gaan ze er aan verdienen, want dat moet.

Cees laat weten dat er veel klachten binnenkomen, en ze moeten blij zijn met klachten. Als er een klacht binnen komt, kunnen ze er namelijk iets aan doen. ''Zijn er nog klachten, laat het weten'', aldus Cees. Cees zegt het dan uit te gaan zoeken en komt er dan op terug met een oplossing. Cees wil dit graag op zich nemen. Ook heeft hij een afspraak gehad met iemand over de moestuin. Wel moet hij nog even verder uitzoeken hoe en wat. Er vindt een streamlock plaats. Zodra we weer beeld hebben is Bas weer aan het woord. Morgen en overmorgen komen er weer mensen voor de camping, dus wil hij met alle anderen de camping/wei nog even schoonmaken.

Filmpjes van het centraal zijn hier terug te vinden.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.