Geld inzamelen voor HNA/NA tijdens de actiedag ~ Utopia Gekte

8/27/2015

Geld inzamelen voor HNA/NA tijdens de actiedag

Een oproep voor challenges

De actiedag voor de spierziektes HNA en NA is al weer even gaande. In onze vorige blog schreven we er ook al het een en ander over. Maar er is nog veel meer over te zeggen. De bewoners lopen nog steeds rond met hun rechterarm in een sling, en zijn druk bezig met allerlei activiteiten. Rob is aan het schilderen. Cees belt rond voor donaties. Gabriëlle zit op de fiets, want deze moeten ze de hele dag in beweging houden. Benjamin houd het gewicht omhoog, want ook die mogen ze de hele dag niet laten vallen. En er gebeurd nog veel meer. Naast dat Cees rondbelt voor donaties, maakt hij ook nog snel de laatste afspraken wat betreft zijn ansichtkaarten. De foto's zijn doorgestuurd en de foto's zullen nu weer bewerkt gaan worden. De dame aan de andere kant van de lijn moet alleen nog even weten in welk lettertype de namen van de bewoners op de kaart moet komen. Maar laat Cees daar nou net niet over nagedacht hebben. Snel pakt hij de kaarten erbij om te kijken uit welke lettertypes hij kan kiezen, om vervolgens nog snel een keuze te maken.

Rolf heeft ondertussen een reclame bord gemaakt en loopt daar mee door de loods. Op het bord is de tekst ''Wij doen ook challenges'', te lezen. ''Stuur het naar inwoners@talpa.tv'', vult Naomi aan. Als Gabriëlle weer lang genoeg op de fiets heeft gezeten, wordt ze afgelost door Gina die de taak overneemt. Ook Benjamin wordt afgelost. Stefanie is de volgende die vanaf nu een lange tijd het gewicht omhoog moet zien te houden. Dit moet ze best wel een poosje volhouden voor er weer iemand komt die haar af komt lossen. ''Ik haat fietsen'', horen we Gina zeggen. Naomi komt ondertussen met wat spelletjes, zodat iedereen bezig kan blijven en afleiding heeft. Zo moeten ze een spijker in een boomstam slaan, met één hand. En een boterham smeren en kleding opvouwen met maar één arm. Het blijkt lastiger dan gedacht.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.