Een huilende Naomi tijdens het centraal van 18 augustus 2015 ~ Utopia Gekte

8/18/2015

Een huilende Naomi tijdens het centraal van 18 augustus 2015

Naomi is teleurgesteld

Deze ochtend gingen de bewoners kort centraal. Naomi opent het centraal. ''Ik wil zeggen vet teleurgesteld te zijn in iedereen die afspraken ingepland heeft''. Deze maand staat in het teken van de spierziekten en Naomi had aangegeven dat er vandaag een actie dag zou zijn. Nu zag ze deze ochtend dat vandaag tot en met vier uur helemaal vol gepland is met afspraken. ''Dat vindt ik zo jammer. Heb ik gewoon geen zin meer om me daar sterk voor te gaan maken vandaag''. Gina verdedigt zichzelf en zegt dat ze dacht dat je gewoon je dagelijkse dingen mocht doen. Maar Naomi vindt het niet netjes en zelfs respectloos. Vandaag stond rood ingepland in de agenda. ''Raar dat je er dan afspraken over heen plant'', aldus Naomi. De bedoeling was dat ze vandaag de hele dag met zijn allen een hometrainer in beweging zouden laten blijven, en een gewichtje omhoog zouden houden. Ook zouden ze gaan bellen en rond mailen vandaag voor sponsoren. Net als toen met de free a girl dag. Dat heeft Naomi ook nog aangegeven dat het zo'n dag zou worden.

Mark gaat er ook hard tegen in. Hij laat Naomi niet eens uitpraten en is van mening dat niet alleen de groep hiervoor verantwoordelijk is. ''Je kan wel zeggen ik wil dit en dat. Maar er is niks''. Volgens Mark had er dan al van alles geregeld moeten zijn, had ze het allang klaar moeten hebben, en had de hometrainer er al moeten staan, er staat nog niks. Ook krijgt ze te horen dat ze het er niet genoeg over gehad heeft waardoor mensen het vergeten zijn. Maar Naomi zegt het er genoeg over gehad te hebben. Het staat ook gewoon in de agenda, en het staat op het bord. Naomi is er klaar mee. Als iedereen toch van alles inplant. ''Mensen denk gewoon even na. Moet ik alles in me eentje doen nu'', verdedigt Naomi zichzelf als anderen maar blijven zeggen dat ook zij te laat is met de organisatie. Sommigen zijn van mening dat ze het nog steeds door kunnen laten gaan, maar Naomi doet het nu niet meer. Bjorn is het met Gina eens en zegt dat hij het ook niet zo had begrepen. Anders had hij geen afspraken ingepland. Nicole benadrukt dat ze gisteren nog met de hele groep samen zaten. ''Waarom is het dan niet nog een keer gemeld? Ik vergeet dat gewoon. Ik heb je er geen een keer meer over gehoord''.

Naomi barst tijdens deze discussie in tranen uit. Ze laat weten dat het gewoon heel belangrijk is voor haar, en vervolgens denkt niemand er aan, worden er afspraken overheen gepland, terwijl het gewoon in de agenda staat. Cees oppert om een nieuwe dag in te plannen. Een herkansing. En Gina zegt nog maar eens dat de schuld niet alleen bij hun ligt. ''De schuld ligt niet alleen maar bij ons, want jij hebt ook niet meer in de outlook gekeken''. De bewoners beslissen om het de 27e opnieuw te doen. Want nu is er heel veel tegelijkertijd. Ivan zag het ook verkeerd. Hij dacht dat ze de hele dag met een sling rond moesten lopen, maar wel gewoon de normale dingen moesten doen. En Gina doet er nog maar een schepje bovenop en zegt nog maar een keer dat er ook niks voorbereid is en dat bij Naomi alles nu ook last minute gebeurd. Uiteindelijk zeggen Gina en Gabriëlle dat ze zich er op voorbereid hadden en er zin in hadden. Al lijkt dat totaal niet zo. 

''Niet huilen, komt echt wel goed'', laat Gabriëlle weten. En Nicole legt nog maar eens uit hoe het beter kan. ''Ja maar, je moet wat ik altijd gemerkt heb. Dat je het herhaaldelijk er over hebt''. Nicole heeft er niks meer over gehoord dus was het glad vergeten. ''Zo werkt dat toch, of ben ik nou gek?''. Cees besluit Naomi uiteindelijk maar een hart onder de riem te steken. ''Naomi, het komt goed en nog beter''. En ook Benjamin komt dan eindelijk voor haar op. Dagen die rood geblokt zijn in de agenda zijn groepsactiviteiten. Dan weet je dat je niks in moet plannen. Het wordt niet voor niks rood geblokt. Naomi is stil. ''Ik voel me gewoon kut''. En weer barst ze in tranen uit. ''Je hoeft het niet alleen te doen'', aldus Nicole, die aanbied om Naomi te helpen met het voorbereiden van de prinsessendag. Want ook die komt er aan. ''Vraag gewoon om hulp. We hadden gister ook al de loopband hier naar toe kunnen brengen. Dan denkt iedereen er weer aan''.

Ivan besluit meteen nog even reclame te maken voor de andere dagen. Zo is er 22 augustus een kroegennacht. ''Een leuk Hollands feestje in Utopia''. Ivan benadrukt dat een deel van de opbrengst van de merchandise naar het goede doel gaat, en Bjorn somt nog maar even alle zangers op die die dag op komen treden.

Bas laat weten dat er iets met de vijverpomp is. We missen even wat precies, maar waarschijnlijk moet het vervangen worden of zo iets. Er vindt namelijk een streamlock plaats. Nicole benadrukt dat er absoluut geen eten en drinken mee de tattoo shop in mag. En Bjorn laat zien wat er in de goodiebags zit. Hij mag namelijk nog steeds twee goodiebags weggeven aan de bezoekers van The Party. Bjorn heeft al namen/e-mail adressen uitgeprint en na het avondeten mag iemand een nummertje noemen, en dan kijken ze welke persoon gewonnen heeft.

Een filmpje van dit centraal is via deze link te bekijken.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.