Cees zijn aangebrande broodje beenham ~ Utopia Gekte

8/30/2015

Cees zijn aangebrande broodje beenham

Vergeet Vanessa's zwarte pannenkoek

De markt wordt niet alleen bezocht door bezoekers van buitenaf. Ook het kleine kalkoentje zien we los rond lopen tussen de mensen menigte door. Als dat maar goed gaat! Gabriëlle krijgt ondertussen veel complimenten van bezoekers. Het is nog steeds duidelijk dat ze een geliefde bewoner is. Terwijl Gabriëlle daarnet nog vervangen werd door Benjamin en even weg kon om te eten en pauze te houden. Is ze om tien over drie weer toe aan een korte pauze. Ze wil echt een kapsalon vandaag. Dat mag best één keer in de maand, is Gabriëlle van mening. Aangezien Ivan op dat moment bij de kraam aanwezig is heeft Gabriëlle geluk. Ivan besluit Gabriëlle's taken even over te nemen zodat zij een kapsalon kan gaan regelen.

Cees is ook eindelijk achter zijn eigen kraam te vinden. Daar vertelt hij enthousiast over zijn beenham. Klanten die een broodje komen halen krijgen niet alleen een broodje beenham, maar krijgen ook heel het verhaal te horen hoe Cees het gemaakt heeft en wat er allemaal door zit. Cees is over het algemeen erg klantvriendelijk. Zo mag een klant die een broodje komt halen, zelf bepalen hoeveel plakjes hij er op wil. ''Wil je er nog één?''. Dat wil de man wel. ''Weet je, ik doe gek en doe er nog een plakje op''. Extra goed belegde broodjes dus. Bij een volgende klant is Cees wat minder klantvriendelijk. Het broodje is zwart aangebrand en een klant zegt er iets van. ''Nee'', zegt Cees. ''Dat is lekker. Sommige mensen vinden dat lekker''. Reden voor Cees om het dus gewoon zo te laten. Terwijl de dame geen interesse meer lijkt te hebben komt er een klein jongetje die wel interesse heeft in een broodje beenham. De moeder(?) of een andere dame zegt dat het jongetje dan even aan Cees moet vragen of hij het zwarte er af wil snijden. ''Nee'', zegt Cees. Want volgens Cees wil het jongetje het wel. ''Kijk mevrouw, deze jongen wil het wel'', roept Cees naar de andere dame terwijl de jonge klant het broodje aanneemt. Gelukkig valt het aangebrande broodje beenham wel in de smaak. ''Ik weet niet hoe je het gemaakt hebt, maar het is echt lekker'', laat het jongetje weten.

Ook de man die eerder een extra goed belegd broodje kreeg is blijkbaar erg tevreden. Hij komt samen met zijn vrouw(?) terug voor nog een broodje. En dit keer neemt niet alleen de man, maar ook de vrouw een broodje beenham.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.