Cees ziet achteraf in dat hij een fout heeft gemaakt ~ Utopia Gekte

8/11/2015

Cees ziet achteraf in dat hij een fout heeft gemaakt

Cees heeft er HEEL veel spijt van

Deze middag en avond is er nog veel meer gebeurd waar we helaas niet over hebben kunnen bloggen. Tijd om nog even het één en ander in te halen. Begin van de middag waren de nominaties, en Cees heeft daarbij niet vol op Stefanie gestemd. Dat was hij eerst wel van plan, maar Ivan heeft Cees toen overgehaald om niet vol op Stefanie te gaan. Cees heeft er inmiddels spijt van dat hij zich heeft laten overhalen. Hij heeft zelf ook stemmen gehad, zo heeft hij een publieksstem gehad die hij niet aan zag komen. En de stemmen van Stefanie zag hij ook niet aankomen. Cees vindt achteraf dat hij een fout heeft gemaakt. Als Cees wel drie stemmen op Stefanie had gezet, had Ivan niet op de bank gezeten. En aangezien Ivan juist degene is die Cees overgehaald heeft om dus minder stemmen aan Stefanie te geven, heeft hij volgens Bjorn zijn eigen graf gegraven. Cees heeft er echt spijt van dat hij zijn eigen plan niet heeft doorgezet. ''Dit had ik niet moeten doen''

Cees is trouwens niet de enige die achteraf spijt heeft, of met de nominaties zit. Gaby was best geschrokken van haar nominatie. ''Weet je hoe erg mijn hart klopte''. Gaby is van plan zich anders op te gaan stellen als de nieuwe bewoners binnen komen. Ze wil meer van zichzelf laten zien. Gina is ook niet helemaal tevreden. Zij is teleurgesteld omdat ze een publieksstem heeft gekregen.

Deze avond blijkt dat Cees er nog steeds mee zit. Aan Ivan vertelt hij dat hij er HEEL veel spijt van heeft. Hij had zijn eigen gevoel moeten laten spreken. Ivan vindt het juist netjes dat Cees dit wel zo heeft gedaan. Cees klaagt nog even verder. Hij is van mening dat hij zichzelf uit de naad heeft gewerkt voor iedereen, en daar heeft hij helemaal niks over gehoord. Alleen maar commentaar en negativiteit. ''We zitten in hetzelfde beschuitje'', laat Ivan weten. ''Zelfde schuitje'', verbeterd hij zichzelf lachend. Cees zit er duidelijk erg mee. Hij is van mening dat als Ivan dit tegen hem zegt over Stefanie. En als Ivan wist dat Stefanie ook op Cees wilde gaan stemmen, dat hij dan ook tegen Stefanie had moeten zeggen ''jij spaart Cees''. Maar Cees is er zeker van dat hij er toch niet uit gaat. Er volgt een streamlock. Zodra we weer beeld hebben laat Ivan weten dat Cees een mooi statement heeft gemaakt. Maar Cees heeft nog steeds achteraf spijt dat hij zich heeft laten beïnvloeden. ''Nu zit ze weer van: Ha ik zit niet eens op de bank. Ze snapt het nog niet''. Cees vindt dat Stefanie hier niet hoort. Ze doet geen flikker.

Ivan ziet dat als een uitdaging. Hoe krijg je zo iemand wel aan het werk. Cees zegt nogmaals er van uit te gaan dat hij nog twee maanden blijft. ''Want raad van bestuur, hihihi'', lacht hij. ''Er is geen raad van bestuur'', zegt Ivan snel. Maar hoe dan ook. Cees is van mening dat hij blijft en wil eigenlijk het gesprek met Stefanie aan gaan, maar elke keer als hij dat doet wil zij nog steeds geen gesprek met hem voeren. Ivan geeft Cees de tip om niet om een gesprek te vragen, maar gewoon een gesprek aan te gaan. ''Hoe is je dag?'', misschien reageert ze wel. En zo niet, dan probeer je het later nog een keer, en nog een keer. Cees en Ivan spreken samen af om het te gaan proberen Stefanie aan het werk te krijgen. Cees vindt het een mooie uitdaging.

Eerder deze avond ging Cees ook al het gesprek aan met Stefanie, maar toen wilde ze zoals hij net al aangaf, dus niet met hem praten. Hij vertelde haar namelijk dat ze eigenlijk Ivan en Cees moest bedanken voor het feit dat ze niet op de bank zit. ''Ivan had aan mij gevraagd om jou te sparen, en dat heb ik gedaan. Ik was eerst van plan om je er drie te geven. En dan wordt ik zelf beloond met twee''. Maar Stefanie kijkt niet op of om en reageert er niet eens op. Cees zegt er achteraf spijt van te hebben, had hij die stemmen maar wel op Stefanie gezet. Maar ook daar reageert Stefanie niet op zoals Cees gehoopt had. ''Jij hebt meer kans om naar huis te gaan, omdat je simpelweg op de bank zit''. Als Cees haar er nog een keer aan herinnert dat zij er dankzij hem en Ivan niet op zit is haar reactie ook weer alles zeggend. ''Maar dan was ik waarschijnlijk toch niet naar huis gegaan''. Als Cees uit eindelijk maar weg loopt kijkt Stefanie op van haar laptop. Ze vertelt dat ondanks dat ze wist dat Cees haar ging sparen. Dat dat dan nog niet betekent dat zij hem geen stemmen mag geven. Daarom heeft ze gewoon op hem gestemd.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.