Cees: ''Ze straalt iets uit dat is niet leuk meer''. Rolf: ''Je zit ook te zuigen'' ~ Utopia Gekte

8/25/2015

Cees: ''Ze straalt iets uit dat is niet leuk meer''. Rolf: ''Je zit ook te zuigen''

Drama

We voorspelden het net al. Stefanie en Cees samen aan één tafel kan niet lang goed gaan. Het gesprek ging net nog zo ''goed''. En opeens is er ruzie. Stefanie ziet namelijk dat haar messenblok weg is. En Cees denkt dat dat iets te maken zou kunnen hebben met het weerwolven. Hoe en wat precies missen we even maar opeens is er een ruzie. Stefanie zegt dat ze zich aan Cees irriteert en Cees wil dus ook meteen weten waarom. ''Ze straalt iets uit dat is niet leuk meer. 'Ik irriteer me aan jou', Waarom? Jij zit je op te vreten, waarom? Ik zie het toch. Wat doe ik dan verkeerd'', dramt Cees er op door. ''Je irriteert me gewoon. Je houding, dat je zo zit. Dat is dreigend'', reageert Stefanie. Daarna staat ze op en loopt ze weg. Ze heeft er duidelijk weer genoeg van. ''Dit was dus nodig. Dit wist ik, ze zit zich op te vreten'', laat Cees weten. Maar Rolf denkt er blijkbaar net zo over als Stefanie. ''Je zit ook te zuigen''. Maar Cees vindt van niet. 

Zodra Bas de keuken in komt lopen krijgt hij natuurlijk meteen het hele verhaal te horen. Bij Cees krijgt namelijk altijd iedereen die het horen wil het te horen. En ook de mensen die het niet willen horen trouwens. '''Dat gevolg gezeik'', laat Rolf weten. Hij vindt dat Cees te lang op dingen door gaat. Hij moet bij wijs van spreken gewoon oké zeggen en het dan achter zich laten. ''Draai de wereld niet om. Dat doe jij ook. Jullie zijn altijd in staat om het bij een ander neer te leggen terwijl je zelf het probleem creëert. Dat doen jullie hier allemaal stuk voor stuk. In alles. In elke reactie'', klaagt Cees. Rolf houd even wijselijk zijn mond dicht. Maar laat uiteindelijk toch weten dat Cees er ook in door kan slaan. ''Ik sla helemaal niet door. Hoe kom je daar nou bij''. Rolf besluit ook maar op te staan. Het lijkt er even op dat ook hij weg gaat lopen. Maar dan laat Rolf weten blij te zijn dat ze even met elkaar gezeten hebben. Stap twee is dat ze elkaar straks recht in de ogen kunnen kijken. ''Er zal toch iets anders moeten gebeuren, want zo gaat het niet gebeuren'', laat Cees weten. 

Rolf zegt zich er mee bezig te gaan houden. Hij zal zo wel een gesprek met Stefanie aangaan, Rolf vindt het namelijk ook geen stijl dat Stefanie zo midden in het gesprek op staat en weg loopt.Maar Cees moet niet met Stefanie gaan praten. Rolf wil dat Cees er ook niet met anderen over gaat praten. Want als Stefanie dan iets opvangt loopt het nog verder uit de hand. Cees lijkt daar akkoord mee te gaan maar zegt dat het vanaf Stefanie's kant toch ook wel de hele groep in gaat.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.