Cees komt zakgeld te kort ~ Utopia Gekte

8/28/2015

Cees komt zakgeld te kort

Boodschappen

Om kwart over vier deze middag werden er weer boodschappen afgeleverd in de loods. Deze keer kostte dat de bewoners 281 euro. Naast gewone boodschappen zaten er ook boodschappen voor de markt en privé boodschappen bij. Zo heeft Nicole Whiskey bestelt voor Ivan. Zit er Prosecco bij voor Bas, voor de cocktails die hij daarmee gaat maken. En spullen voor Cees zijn stroopwafelscheptaart en broodjes beenham, die hij tijdens de markt wil gaan verkopen. Terwijl Gina nog snel een paar hapjes ijs neemt zijn andere bewoners druk bezig met het opruimen van de boodschappen. Cees heeft naast de spullen voor de markt, ook nog wat spullen voor zichzelf gekocht. Zoals drop, wat hij van zijn zakgeld heeft gekocht. Wel moet hij nog even afrekenen laat Nicole weten. Maar dat is geen probleem. Dat is Cees nog van plan.

Nicole zegt dat Cees al over zijn zakgeld heen is. ''Ja'', laat Cees weten, maar hij heeft nog muntjes fooi liggen. ''Dan moet het goed komen'', laat Nicole weten. Cees is dus van plan te gaan betalen met muntjes in plaats van geld. Terwijl Gabriëlle die samen met Nicole de boodschappen regelt laatst tegen Cees had gezegd dat ze geen muntjes aannemen, maar alleen geld. Daar heeft Cees dus niet naar geluisterd. Hij zal wel denken ''ik probeer het bij Nicole gewoon nog een keer''. Als Cees zijn spullen alvast weglegt en aan de slag gaat, lijkt hij te beseffen dat hij toch geld te kort komt. Zodra Bas langs loopt vraagt hij namelijk of Bas nog geld heeft. Hij wil graag wat geld van hem lenen, want Cees heeft niet genoeg. Bas zegt geen geld meer te hebben. Maar als Cees precies uitlegt hoe het zit. (Hij wilde maandag betalen want dan heeft hij weer geld. Maar dat kan niet. Daar schijnen de dames een probleem van te maken), laat Bas weten dat hij zo nog wel even een kijkje in Baas Beach zal nemen. Zal daar nog wel geld liggen dan?

Cees blijft ook herhalen dat het een aanbieding was. 1+1 gratis. Hij heeft dus twee zakken voor de prijs van één. Maar er zijn vier zakken geleverd. Wie heeft die andere twee zakken bestelt. Niemand weet het. Als Cees nog een keer de bon wil bekijken om te kijken of hij niet gewoon dubbel bestelt heeft, laat Gabriëlle weten dat het niet uitmaakt. Het komt toch wel op. Die andere twee zakken gaan dus gewoon de kast in. Ondertussen gaat Cees gewoon verder met andere dingen. Zoals koken in de horeca keuken. Als hij even in de gewone keuken komt begint hij te klagen tegen zijn mede bewoners over andere mede bewoners. Zo zou er al drie dagen rotte melk in de keuken staan. Rolf staat vandaag op het rooster ingedeeld om de keuken te doen. Cees stond er in eerste instantie op, maar had er geen zin in, hij heeft zijn taak dus aan Rolf gegeven. Die had volgens Cees tenslotte toch al een paar dagen weinig gedaan. Cees heeft het al twee keer tegen Rolf gezegd, maar blijkbaar heeft hij het nog steeds niet weg geruimd. ''Ik weet niet wat die aan het doen is, maar niet de keuken. [...] Ik vindt het allemaal best, maar ik doe het niet hoor'', laat Cees weten.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.