Bezoek van oud alcoholisten. ~ Utopia Gekte

8/18/2015

Bezoek van oud alcoholisten.

In slaap kukelen.

Geen dames van de AA, maar wel dames van het blad Lef. Of met Lef. Hoe dan ook, Bas heeft twee oud alcoholisten uitgenodigd om over alcoholgebruik en de effecten daarvan te praten. De toeter gaat aan, de groep komt bij elkaar en het bezoek neemt het woord. Lotje Donkers en Jolande Bastiaans heten de dappere dames, beiden hoofdredacteur.

Als Cees nog even een bezoekje brengt aan het toilet vraagt Stefanie of de dames alvast kunnen verklappen wat ze komen doen. Nee, helaas. Maar als Nicole te horen krijgt van Bas dat het in ieder geval niet voor haar is lijkt ze het al te weten. ''Wat een smerige streek hahaha'', zegt Nicole. Stefanie ziet het al snel niet meer zitten, maar blijft er wel bij.

Lotje is al drie jaar clean en Jolande is haar moeder. Haar moeder is al langer clean en samen hebben zij het tijdschrift opgericht. Ze zijn gevraagd door AA Nederland omdat ze heel open zijn over hun verslaving. Ze noemen zichzelf alcoholisten en journalisten. Eenmaal een alcoholist, altijd een alcoholist. Het gesprek gaat al snel over controleverlies en intolerantie. Een alcoholist kan er nooit maar ééntje pakken. Ook hebben ze steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen. Enfin, eigenlijk alles wat een mens hoort te weten over alcohol komt wel voorbij. Er komt straks vast nog een video online van de hele voorlichting op UGGE. Het duurt al met al behoorlijk lang en de ogen bij Stefanie vallen bijna dicht. Een gaap hier en daar is eerder regel dan uitzondering. Bas en Cees ergeren zich beide dood aan het gedrag van Stefanie tijdens de voorlichting. Cees lijkt zelfs op ontploffen te staan, maar hij weet zich nog goed in te houden en houdt wijselijk zijn mond. Af en toe dommelt Stefanie in slaap tot ze snel weer wakker schrikt. De regie is zich er ook heel goed van bewust want er is nog nooit zo lang beeld geweest op één persoon.

Nu ruim een uur zit de voorlichting er weer op. Tijd voor een biertje, zo grappen velen. Heb jij de voorlichting gevolgd? Zo ja, was het informatief en serieus genoeg? Of juist té serieus en langdradig?

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.