Bas voelt zich egoïstisch, wat doet hij hier nog. ~ Utopia Gekte

8/12/2015

Bas voelt zich egoïstisch, wat doet hij hier nog.

Bas zijn gevoel en verstand zeggen naar huis gaan

Bas en Gabriëlle zaten eerder deze avond even samen op het rokersbankje. Bas zit de laatste dagen niet zo goed in zijn vel, en dat is meerdere mede bewoners opgevallen. Het gaat blijkbaar niet goed met de oom van Bas, die erg ziek is. Toen Bas Utopia in ging was er nog niks aan de hand. Maar tijdens zijn vorige post moment kreeg hij dit slechte nieuws te horen. Bas zit hierdoor blijkbaar te twijfelen over een eventueel vertrek. Zijn gevoel en verstand zeggen naar huis gaan. En het is al weer even geleden dat hij zijn post ontving. Hij voelt zich egoïstisch dat hij hier nu nog steeds zit. Wat doet hij hier nog, vraagt hij zichzelf hardop af.

Zijn oom is ziek, en Bas weet niet hoe lang de man nog heeft. Bas wil niet dat als hij Utopia op den duur uitgaat, dat het dan al te laat is. Al schijnt zijn oom, (en de rest van Bas zijn thuisfront) niet te willen dat Bas hierdoor Utopia gaat verlaten. Ze hadden het hem niet eens willen vertellen. Gabriëlle wil Bas zijn keuze niet beïnvloeden maar vertelt over haar moeder. Haar moeder moet iets van spuitjes zetten, en daar kan ze verlamd van raken. Als er iets met haar moeder zou zijn, zou Gabriëlle er meteen uit gaan. 

Bas zegt steeds minder waarde te gaan hechten aan dit hier. Het antwoord wordt voor hem steeds duidelijker. Maar Bas is niet iemand die opgeeft. Maar moeten ze dit wel zien als opgeven. Misschien moeten ze dit meer zien als ergens voor kiezen. ''Je zit hier nog maar net. Als je hier al een jaar zou zitten zou het anders zijn'', laat Gabriëlle weten. Maar Bas vraagt zich af waarom dat dan anders zou zijn. Gabriëlle zegt dat je dan al veel bereikt hebt hier. Bijvoorbeeld Ivan laatst, met dat zijn broer ging trouwen. Gabriëlle zou naar huis gegaan zijn. Hij zit hier al een jaar en drie maanden. Dan heb je het allemaal al gezien volgens Gabriëlle. ''Dus op dit punt waar ik ben zou je niet naar huis gaan?'', vraagt Bas. Er valt een stilte. ''Lastig hé'', laat Bas weten. Gabriëlle antwoord uiteindelijk dat ze wel naar huis zou gaan. Maar ze wil Bas niet beïnvloeden. Hij moet zelf een keus maken. 

Gabriëlle vindt het daarom ook moeilijk om te zeggen wat zij zou doen. Dan heeft ze het gevoel dat ze hem er in versterkt. Of dat ze hem naar huis wil hebben. De keuze die je maakt moet je ook voor 100% achter staan, laat Gabriëlle weten. Uiteindelijk steken de twee nog maar een sigaret op. Bas staat voor een moeilijke keus en moet zelf gaan beslissen wat hij gaat doen. Bas besluit uiteindelijk maar over te gaan op een ander onderwerp. De nieuwkomers. Wat vindt Gabriëlle daar tot nu toe van. Gabriëlle laat weten ''die chick'', nog een beetje doelloos te vinden. En dan zijn je dagen het zwaarst.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.