Bas van Mora in Utopia ~ Utopia Gekte

8/31/2015

Bas van Mora in Utopia

Snacks testen

Mark wil heel graag professionaliseren met de Le Luifel en heeft daarom een poosje geleden een mail gestuurd naar Mora. Een paar dagen later kreeg hij een reactie met het goede nieuws dat Mora vandaag al langs zou komen. En zoals afgesproken kwam vandaag om tien over twee iemand van Mora het terrein opgereden. Mark zegt aangenaam verrast te zijn, en blij. Hij vertelt dat hij vroeger in een frietzaak heeft gewerkt en Mark zijn handelsmerk zijn de patatjes. Dat is het belangrijkste. Wel wil hij de snacks een boost geven. Het liefst wil hij één hoofdleverancier, want dat is een stuk makkelijker. Dat is ook één van de redenen waarom hij Mora gemaild heeft. Mark zou wel tips of aanbevelingen willen. Willen weten welke snacks op dit moment hardlopers zijn. Het verhaal er achter. De man die langs komt (Bas) heeft een map met een overzicht bij zich, van welke snacks ze allemaal in het assortiment hebben. Ook heeft hij hele boxen vol met snacks mee genomen zodat ze kunnen testen/proeven.

Mark vertelt dat hij op vrijdag en zaterdag Le Luifel avonden heeft. De meeste mensen nemen dan een frikandel, een kroket, een bami hapje of een kaassoufflé. Van de week hadden ze gehaktballen, die vlogen er door heen. Mark denkt ongeveer 300 snacks te verkopen op een markt. Ook wil hij het over de levertijd hebben. Als hij met Mora samen gaat werken lijkt het hem handig als ze 1 keer in de week langs komen. Mark en Gina geven aan dat ze ook regelmatig een grote hoeveelheid weg moeten gooien. Dat is zonde. Verder is Mark nieuwsgierig of Mora ook halal snacks heeft. ''Nee, bijna niet'', laat de man weten. Ze hebben wel kip snacks, maar geen halal. Ivan die er bij staat merkt op dat ze duurzaam zijn. Dat vindt Ivan ook wel belangrijk, misschien nog wel belangrijker dan halal snacks. Bas van Mora laat weten dat ze wel ook vegetarische snacks hebben, maar geen halal nog.

Vervolgens is het tijd om de snacks uit de auto te halen. Ook laat Mark de Le Luifel zien. Hij vertelt over de bakplaat, de hot pots. Enzovoort. Mark krijgt ondertussen ook nog wat tips. Zo staat er op de pakken dat ze adviseren om niet meer dan 3/4 stuks tegelijk in de frituur te stoppen, maar de man weet dat het in de praktijk anders gaat. Bevroren snacks frituren mag, maar dat duurt wel langer. Ook staat er op het pak dat de snacks op een temperatuur van 180 graden gefrituurd moeten worden, maar tegenwoordig blijkt dat 170 graden beter is voor snacks. Mark laat ook de andere vriezer nog zien en daarna is het tijd om de snacks te testen. Ze maken drie verschillende soorten frikandellen en kaassoufflés van verschillende merken klaar. En gaan dan testen welke er het beste uitziet, en welke het beste smaakt. Uiteindelijk komen er steeds meer Utopianen mee testen. Zo zien we op den duur, Wim, Rob, Bjorn, Gina en Mark testen. Over het algemeen vinden ze allemaal de Mora snacks het lekkerste. Alleen Rob kon niet zo goed kiezen. Om half vier vertrekt de Mora man weer. Hij laat de snacks achter en heeft beloofd nog een tang en een wekkertje te regelen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.