Wat is Utopia? ~ Utopia Gekte

12/19/2013

Wat is Utopia?

Een groep van vijftien zeer diverse mensen, de pioniers van onze tijd, zeggen hun huidige leven vaarwel… Eén jaar lang bouwen ze aan een compleet nieuw bestaan, een nieuwe gemeenschap en ze beginnen met bijna niets!

Alles wat ze hebben, is een kale loods op een onbewerkt stuk land, een bescheiden veestapel, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash om hun leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven. Vanaf het allereerste moment komen de inwoners van Utopia er ook achter dat de
weg naar hun ideale leven begint met overleven. Er is tenslotte nog vrijwel niets! Hoe gaan ze slapen? Er zijn geen bedden. Wat gaan ze eten? En hoe gaan ze überhaupt eten klaar maken, want er is geen keuken. Moet er geen WC komen en hoe gaan ze zich wassen? En: hoe blijven ze warm? Allemaal essentiële vragen waar direct antwoord op moet komen. Geen regels en wetten.

Een nieuwe ideale samenleving opbouwen gaat niet zonder slag of stoot. Hiervoor zullen veel keuzes gemaakt moeten worden die flinke consequenties hebben voor de toekomst en bepalend zijn voor het verloop van Utopia. Keuzes die in onderling overleg gemaakt zullen moeten worden. En dat is nog best lastig op een plek waar geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen zijn. Het is aan de inwoners om daar samen uit te komen. Wijzen ze een leider aan? Gaan ze een lijst met huisregels opstellen of mag je gewoon doen waar je zelf zin in hebt? De inwoners bepalen het zelf, maar niet iedereen denkt hier ongetwijfeld hetzelfde over. Utopianen en de Elite Alle idealisten, wereldverbeteraars, doorzetters en andere fans van Utopia kunnen zich aansluiten bij de inwoners om samen hun grenzen te verleggen. Zij kunnen Utopiaan worden. Zij stappen de grens over door een paspoort aan te vragen om samen met de deelnemers van Utopia te bouwen aan een nieuwe ideale samenleving en 24/7 op de hoogte te blijven van alles wat zich binnen Utopia afspeelt.

Utopianen hebben een belangrijke rol tijdens de eliminatierondes omdat ze gezamenlijk mogen bepalen welke toekomstige deelnemers een visum krijgen om Utopia tijdelijk te mogen betreden en maken met hun activiteit op de website, de app en social media kanalen kans om zich op te werken tot de Elite. Deze Elite is een exclusieve groep met bijzondere privileges, bestaande uit de meest actieve Utopianen die tijdens de eliminaties mee mogen stemmen op de inwoner die Utopia moet verlaten. Eliminatie en meestemmen Iedere maand vindt er een nieuwe eliminatieronde plaats in Utopia. De inwoners bepalen samen met de Utopianen wie Utopia moet verlaten. Maar voordat één van de inwoners de aftocht blaast, zijn er nog twee potentiële inwoners vanuit de buitenwereld die een visum krijgen om Utopia te betreden. Tijdelijk, want één van hen moet aan het einde van deze proefperiode z’n visum weer inleveren en Utopia verlaten. De overgebleven nieuwe inwoner neemt uiteindelijk de plek in van de oude inwoner die wordt verbannen uit Utopia. Deze nieuwe tijdelijke inwoners worden, na een flinke lobby van de potentiële inwoners zelf, gekozen door de Utopianen die 24/7 op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt in Utopia.

Bron: Utopia TV

5 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.